CEREMONIAL IMPORTANT! Inspectorul șef al IGSU Arad, col. Ioan Bogdănescu s-a retras. Vezi cine a preluat conducerea! (GALERIE FOTO / VIDEO)

Data publicare: Marti, 06 Decembrie, 2016 Total: 2412 accesari

Astăzi, în fața mai multor oficialități, atât locale cât și naționale, comandantul IGSU COL. Ioan Bogdănescu s-a retras de la conducerea Inspectoratului. Acest a predat drapelul de luptă al unității IGSU Arad Ministrului Secretar de Stat dr. Raed Arafat. Noul comandant al unității, loc.col. Gârbău Cristian,  a primit mai apoi drapelul și a trecut la conducerea Inspectoratului.

 

Până în acest moment loc.col. Gârbău Cristian a fost comandantul secției de pompieri din Bârzava.

La eveniment a fost prezent Șeful departamentului pentru situații de urgențe din MAI, dr.Raed Arafat și șeful IGSU România, Ovidiu Vasilică. Pe lângă aceștia la ceremonial au mai fost șefii inspectoratelor din județele vecine dar și oficialități locale.




BIOGRAFIE  COL. IOAN BOGDĂNESCU

36 ANI DE CARIERĂ MILITARĂ, 26 DE ANI ÎN FUNCŢII DE COMANDĂ, 8 ANI INSPECTOR ŞEF:  COLONEL IOAN BOGDĂNESCU

Născut în 28 aprilie 1961, şi-a început cariera militară în anul 1980 când a fost admis la Şcoala Militară de Ofiţeri din Piteşti, fiind recrutat de către Grupul de Pompieri Hunedoara.

 

A absolvit şcoala militara în anul 1983, pe data de 23 august fiind avansat la gradul de locotenent şi repartizat la Grupul de Pompieri Dolj.

 

În data de 1 iunie 1985 este transferat la Grupul de Pompieri Arad pe funcţia de ofiţer principal I în cadrul Serviciului Logistic iar în 23 august 1987 este avansat la gradul de locotenent major.

 

10 aprilie 1990, este avansat la gradul de căpitan iar începând cu 1 mai 1990 este locţiitor pentru logistică a comandantului Grupului de Pompieri.

 

13 septembrie 1995, este avansat la gradul de maior.

 

1 august 2000, este avansat la gradul de locotenent colonel.

 

Din 15 decembrie 2004, odată cu înfiinţarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al Judeţului Arad prin unificarea Inspectoratului de Protecţie Civilă cu Grupul de Pompieri „Vasile Goldiş” deţine funcţia de şef al Serviciului Logistic

 

1 august 2005, este avansat la gradul de colonel.

 

Începând cu 15 martie 2008 este inspector şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al judeţului Arad

 

Pe parcursul celor peste 36 de ani de carieră militară a fost recompensat pentru merite deosebite cu următoarele decoraţii: Meritul militar clasa I, Meritul militar clasa II, Meritul militar clasa III, Semnul Onorific „În serviciul patriei” pentru XV, XX şI XXV ani de carieră militară, Emblema de merit clasa a III a pentru acţiuni umanitare şi Ordinul „Bărbăţie şi Credinţă” în grad de cavaler, înmânat prin Decret Prezidenţial.

 

În anii în care a fost locţiitor pentru logistică al comandantului Grupului de Pompieri a contribuit decisiv la dezvoltarea unităţii în anul 1995 reuşind să înfiinţeze două noi subunităţi, Compania Gurahonţ şi Sebiş. În anul 2008 în calitate de şef al Serviciului Logistic reuşeşte prin finanţarea Consiliului Judeţean Arad deschiderea Gărzii de Intervenţie Chişineu Criş şi a primului modul SMURD din judeţul Arad.

 

Începând cu martie 2008, moment în care preia comanda inspectoratului înfiinţează încă 5 module SMURD la toate subunităţile inspectoratului iar în anul 2010 tot cu sprijinul C.J.Arad deschide o nouă subunitate de intervenţie la Birchiş şi  al 7 lea modul SMURD, moment în care se realizează un echilibru de repartiţie a forţelor de intervenţie în judeţ. Datorită modificărilor situaţiei operative în anul 2015 cu sprijinul Consiliului Local Vladimirescu se deschide Punctul de Lucru Vladimirescu cu cel de al 8 lea modul SMURD.

 

În calitatea sa de inspector şef şi vicepreşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a gestionat toate situaţiile de urgenţă produse pe teritoriul judeţului Arad în ultimii 8 ani.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldis” Arad a fost în aceştia ani una din unităţile de elită din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.