Viktor Orban JIGNEȘTE din nou România, chiar de ziua naţională!

Data publicare: Vineri, 02 Decembrie, 2016 Total: 4525 accesari

Premierul Ungariei, Viktor Orban, un apropiat al lui Vladimir Putin, chiar de Ziua Naţională a României, lansează o serie de acuzaţii extrem de dure. România restricţionează folosirea simbolurilor etnice maghiare şi duce o campanie împotriva liderilor etnici sub pretextul luptei anticorupţie,a declarat premierul Viktor Orban,îndemnând etnicii maghiari să participe la alegeri pentru a asigura o reprezentare solidă în Parlamentul României.

 

La Conferinţa Permanenta Ungara de la Budapesta, Orban a afirmat că regretă faptul că alte state din regiune nu au atins aşteptările privind promovarea drepturilor minorităţilor după aderarea la UE, notează agenţia de ştiri MTI. Liderul ungar a mai declarat că cea mai mare realizare a guvernării sale este "unificarea naţiunii", completată de cooperarea cu etnicii maghiari din statele vecine.

 

 "La o sută de ani după dictatul de la Trianon, componentele naţiunii ungare s-au regăsit iar cooperarea a devenit un lucru de rutină", a adăugat Orban, potrivit celor de la Mediafax.

 

Premierul Ungariei mai subliniază că lumea occidentală se află cuprinsă de ”haos intelectual”, iar ”elita liberală de stânga tot nu percepe realitatea din spatele socialismului sau comunismului”. Din acest motiv, ”mulți de la Bruxelles” nu pot înțelege motive pentru Brexit sau victoria lui Donald Trump în Statele Unite.

 

Nu este prea dificil de sesizat similarităţile între aceste evoluţii şi schimbările petrecute în Ungaria după anul 2010", a mai spus Orban, adăugând că ţara sa a devenit "parte a echipei victorioase", iar politicile sale au devenit "politicile învingătorilor", mai precizeayă cei de la Mediafax.