Google ți-a urmărit fiecare mișcare. Află cine și cum poate accesa harta traseelor parcurse!

Data publicare: Miercuri, 30 Noiembrie, 2016 Total: 11219 accesari

Printr-o tehnologie introdusă în aplicația Google Maps, Google a urmărit în permanență  fiecare utilizator de telefon mobil care are aceasta aplicație. Funcția Cronologie a memorat toate traseele parcurse de către utilizator astfel putandu-se reda o hartă detaliată a traseelor parcurse în fucție de ziuă, lună și an. Fiecare utilizator a fost monitorizat, iar traseul lui din trecut a fost marcat prin niște puncte roșii pe hartă.

Pentru că funcția se folosește de contul Google, posesorul contului este singura persoană care are acces și poate consulta propria hartă. Altfel spus, funcția nu permite verificarea și monitorizarea altui utilizator de cont Google, harta traseelor parcurse avand caracter personal.

 

Cum poți să verifici propria hartă

Pentru a accesa si consulta propria hartă a traseelor alcătuită de Google, pe trebuie doar să fii logat cu contul tău de Google, apoi să intri pe acest link: https://accounts.google.com/signin/challenge/sl/password#password


Meniul permite o detaliere amănunțită în funcție de data calendaristică și este capabil să redea chiar și numărul de kilometri parcurși într-o singură zi.

 

 

Cum poți să întrerupi monitorizarea și să-ți ștergi istoricul traseelor Google


Pentru a verifica dacă ai activată funcția Istoricul Locațiilor, mergi în Google Maps, iar în câmpul de setări accesează Cronologia. Poți să activezi sau dezactivezi serviciul de aici. Dacă vrei să-ți ștergi locațiile salvate de Google Maps, din pagina de Cronologie, click pe icon-ul de setări din partea de jos e ecranului și selectează „Stergeți întregul istoric privind locațiile”.