Activităţi de informare în cadrul campaniei ,,ALEGE SĂ FII CORECT,,

Data publicare: Duminica, 27 Noiembrie, 2016 Total: 1394 accesari

În perioada 11 noiembrie - 11 decembrie, reprezentații Ministerului Afacerilor Interne desfășoară campania de prevenire "Alege să fii corect!". În perioada antemenționată, polițiști, jandarmi, pompieri, și reprezentanți ai Instituției Prefectului, desfășoară activități de informare privind legalitatea votului exprimat de cetățeni în contextul alegerilor parlamentare.

 

La data de 24 noiembrie, reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne, din structurile de poliție, jandarmerie, situații de urgență și din cadrul Prefecturii Arad, au organizat o acțiune de informare și responsabilizare în parcările mai multor supermarketuri din municipiul Arad. Sute de persoane au primit materiale de informare, arădenii aflând pe această cale noțiuni de legislație electorală, care sunt faptele ilicite și pedepsele aplicabile.

 

DE STIUT


Am drept de vot?
Da, dacă ai 18 ani împliniți și nu ți-a fost interzisă exercitarea acestui drept prin hotărâre judecătorească definitivă.


Unde votez?
La secția de votare la care ești arondat sau, dacă te afli în alta localitate din județul de domiciliu, la orice secție de votare, pe lista suplimentară.
 

Cum pot vota?
Cu cartea de identitate, cu buletinul de identitate sau cu pasaportul diplomatic ori de serviciu.



Contravenții electorale


Infracțiuni electorale