ARTĂ-MĂ, POARTĂ-MĂ ! O expoziție inedită! (FOTO)

Data publicare: Sambata, 26 Noiembrie, 2016 Total: 5873 accesari

Aseară la ora 19:30 a avut loc vernisajul expoziției Artă-mă, Poartă-mă. Un proiect prin care mai mulți artiști din vestul țării au creat lucrări de artă care mai apoi au fost imprimate pe diferite materiale din care au fost realizate ținute pentru diferite ocazii.
 



Încă de când am intrat la facultate mi-am dorit să realizez proiectul acesta, de a face haine cu lucrări de artă. A trecut mult timp până am reușit să punem în practică acest proiect. Am avut sprijinul celor de la Asociația COMBINATUL URBAN DE CULTURĂ și susținere financiară prin Centrul Municipal de Cultură Arad.” a declarat designerul Arina Varga.


 

La acest proiect au participat 4 artiști, 2 din Arad, Bogdan Iorgovan și Cristian Mărgineanu și 2 din Timișoara, Livia Coloji și Iulian Brad.


creație: Bogdan Iogovan


creație: Cristian Măgureanu aka Kid
 

O parte din artiști au creat lucrările exact pentru dimensiunea de material necesară creării unei rochii iar alți au creat lucrări mai mici iar apoi s-a folosit metoda repetării (pattern).


creație: Livia Coloji


creație: Iulian Brad
 


Artiștii implicați în proiect:

Livia Coloji
Când nu lucrează la proiecte comisionate, Livia Coloji creează lucrări inspirate de natură și natura umană, sau realizează produse de serie mică decorate cu lucrările sale. Lucrează și organizează evenimente la Balamuc / loc de joacă ș-altele, alături de Ana Kun și Răzvan Cornici. "Deep sea" face parte dintr-o serie de lucrări cu oameni mici, spații vaste și situații ambigue. Întreaga serie a fost recent prezentată în cadrul unei expoziții personale, la ObjectosMisturados, în Viana do Castelo, Portugalia. 

 

Iulian Brad
Iulian Brad, ilustrator, a studiat în diferite școli de artă plastică. După încheierea studiilor a fost puternic influențat și inspirat de un ilustrator spaniol, astfel îndreptându-se și concentrându-și el însuși munca pe ilustrație. 

Spune despre el că învață în permanență și că îi place să încerce noi tehnici și să inoveze mereu în arta sa. 
 

Cristian Mărgineanu
I se spune Kid și spune despre el că este artist, muntoman, biciclist, în orice ordine doriți. A absolvit Facultatea de Arte din Timișoara. Este pasionat de benzi desenate, și-a susținut lucrarea de licență din benzi desenate și a fost lead artist la o revistă de bandă desenată autohtonă - Terapie de Basm. Conduce workshop-uri și ateliere de bandă desenată și character concept.

 

Bogdan Iorgovan
Și-a început activitatea ca pictor, iar de doi ani, pasiunea pentru fotografie l-a purtat pe acest drum. În opinia lui, arta fotografică și pictura sunt înrudite, așa că fotografia nu îi este străină, ambele având ca principii fundamentale compoziția, culoarea și lumina. 

 

Arina Varga
Îi place să spună despre ea că este un designer vestimentar, care visează sa se facă créateur de mode atunci cand va fi mare!