Au plantat 1500 de copaci în Arad şi vor să continue! (FOTO)

Data publicare: Duminica, 20 Noiembrie, 2016 Total: 3782 accesari

Vino să ne replantăm copacii a fost o acţiune care face parte din proiectul “Eu sunt verde” organizat de  Asociaţia Euromediu. Acţiunea a avut loc sâmbătă dimineaţa şi a avut ca scop plantarea a 1500 de pomi, salcâmi, cireşi sălbatici şi câtiva platani, în mai multe locaţii din Arad, respectiv Micălaca zona 300 (zona podului CFR) 1500 buc, în cartierul Westfield (500 buc) şi în Vladimiresc, în cartierul nou de către Gara CFR (300 buc).


La acţiunea de sâmbătă au participat au participat elevi de la Liceul Forestier, de la Şcoala din Vinga şi de la Liceul German, studenţi de la UVVG Facultatea de Silvicultură, precum şi voluntari.


Organizatorii nu se opresc doar aici, ei intenşionează să replanteze circa 5000 de pomi în total în această acţiune, săptămâna următoare continuă plantarea de pomi de-a lungul pistei de biciclete în zona fabricii vechi de zahăr până în  cartierul Alfa (aproximativ 300 de pomi), în zona 300 în aceeaşi locaţie de sâmbătă organizatorii vor reveni unde vor mai planta un număr de 700 de pomi, şi continuă în Vladimirescu cu încă un numar de 400 de pomi. În atenţia organizator a intrat şi zona din aproprierea Complexului EXPO de la ieşirea din cartierul Vlaicu.