Galleria Mall, un proiect eşuat. Ultimul stinge becul! Cinema City printre ultimii plecaţi

Data publicare: Miercuri, 16 Noiembrie, 2016 Total: 4555 accesari

Deschis cu surle şi trâmbiţe, Galleria Mall din cartierul Aurel Vlaicu a pierdut încet dar sigur, lupta cu concurentul principal, Atrium Mall, situat într-o poziţie mai bună în comparaţie cu Galeria Mall.


La prima vedere, argumentul amplasamentului pare a fi motivul principal pentru care cei din Atrium au avut mai mult succes, însă dacă stam strâmb şi judecam drept, povestea este ceva mai complicată.


Într-adevăr, poziţia unui magazin contează, însă într-un oraş ca Aradul, cu o populaţie de până în 150.000 de locuitori + ceva studenţi,  nu este un oraş care să aibă nevoie de două magazine de tip Mall. În opinia multora, apariţia unui al doilea complex comercial de tip Mall în Arad, avea ca singură miză, depăşirea competitorului pentru că ne e greu să credem că cei care au investit milioane de euro în Galleria Mall nu au avut date economice care să le arate că Aradul nu este un oraş care să poată susţine din punct de vedere putere de cumpărare, două magazine de tip Mall.


Nu avem date concrete despre realizările economice şi performanţele manageriale legate de Galleria Mall, însă probabil că nu au fost la fel de inventivi în legătură cu evenimentele aduse în  complexul lor, nu au fost poate la fel ,sau suficient de maleabili în politicile comerciale, sau, poate că este puţin din fiecare, cert este că ceva nu a mers cum trebuie în povestea Galleria Mall.
 

Declinul  a început când magazinul Cora a decis să părăsească complexul comercial, apoi au urmat şi alte magazine a unor mărci cunoscute, Stradivarius, Bershka și Pull&Bear, luând  aceeaşi decizie ca şi cei de la Cora, de a părăsi complexul  comercial.
 

Ultimul care a plecat este Cinema City, acesta din urmă era ultimul punct de interes din Galleria Mall.
 

Probabil că cea mai bună decizie pentru complexul comercial Galleria Mall este să I se găsească o altă întrebuinţare, însă decizia finală este a proprietarului.