Programul “Lapte şi corn” încă nedemarat în judeţul Arad

Data publicare: Marti, 15 Noiembrie, 2016 Total: 2454 accesari

Programul “Lapte şi corn” nu a fost demarat în acest an şcolar. În 6 septembrie scriam că acest program va începe cu o întârzăiere de câteva săptămâni, din cauza sistemul electronic de achiziții publice SEAP.

 

Vezi articolul din 6 semtembrie
 

Atunci, Consiliul Judeţean Arad ne anunţa printr-un comunicat de presă, că doreşte ca în anul şcolar 2016-2017, elevii din Arad să beneficieze în cadrul acestui program de produse autohtone, adică produse în judeţul nostru.
 

La două luni de la începerea anului şcolar 2016-2017, programul “Lapte şi corn” în judeţul Arad încă nu este demarat, reprezentaţii C.J. Arad dând vina pe schimbările legislative care au întârziat procedurile de stabilire a furnizorilor prin licitație publică.


După depuneri, respingeri şi redepuneri de documentaţii, abia la sfârşitul lunii august a acestui an, au fost acceptate documentaţiile de cei de la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice.

 

Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) a fixat data celor două licitaţii  (una pentru lapte şi una pentru panificaţie) pe 4 respectiv 7 octombrie anul curent. Dacă la licitaţia de lapte s-a prezentat un singur ofertant şi acolo lucrurile sunt clare, urmând semnarea contractului, la licitaţia pentru corn au fost patru ofertanţi, iar procedura presupune un termen în care cei care sunt declaraţi necâştigători pot depune contestaţii. Dacă se va ajunge la contestaţii, avem toate şansele ca pâna la sfârşitul anului cornurile să nu ajungă în şcoli.