Firul evenimentelor de la DERBY-ul Vestului! UTA - ASU Poli Timişoara 1-1 ! (Galerie FOTO/Video INCIDENTE)

Data publicare: Duminica, 13 Noiembrie, 2016 Total: 6010 accesari

ARAD:  Derby indecis ! UTA – ASU Poli Timişoara 1-1

Un meci care a început cu o zi înainte şi a avut de toate.
 

În cursul zilei de sâmbătă, fanii Bătrânei Doamne au ţinut să le aducă aminte jucătorilor, dacă mai era nevoie, de importanţa meciului cu rivala de o viaţă, Poli Timişoara, şi au organizat un miting spontan la terenul de antrenament de la ICRTI, unde liderul galeriei, Dan Proca, a avut un discurs emoţionant.


Seara zilei de vineri este momentul în care se mobilizează forţele şi cu ajutorul unor voluntari, se aşează o prelată peste gazonul de pe Motorul cu speranţa de a-l proteja de ploaia care se anunţa. Sâmbătă spre seară folia este ridicată.

 

Dimineaţa zilei de Duminică, se constată că prelata nu a avut prea mare efect, totuşi, dacă nu ar fi fost pusă probabil că terenul era într-o stare şi mai rea decât a fost, şi se apeleaza din nou la voluntari care, cu teuri îndepărteză apa de pe teren, iar elicopterul omului de afaceri Valer Blidar a survolat terenul timp de 15 min, la joasă înălţime, pentru a încerca să mai usuce gazonul destul de afectat de ploaia din ziua şi noaptea trecută.



 Elicopterul în încercarea de a usca suprafaţa de joc. Sursa: facebook/utaarad

Orele 12.30  sosesc fanii timişoreni, câteva sute spun unele surse, altele estimează 1000 de fani, care au făcut spectacol la plecare în gara din Timişoara. Aceştia sunt conduşi pe străzile Aradului, de la gară spre stadionul Motorul, însoţiţi de Poliţie şi Jandarmi.
 

 
Fanii lui Poli la plecarea din gara Timiţoara. sursa: Facebook



Fanii lui Poli pe strazile din Arad. Sursa: Facebook

Lucrurile decurg relativ bine până în zona stadionului Motorul, unde situaţia începe să degenereze şi unde se produc primele altercaţii. Incidentele violente între fanii celor două galerii nu s-au lăsat asteptate, jandarmii au restabilit cu greu ordinea, însă după incidente au fost necesare ceva îngrijiri medicale. Se pare că unul dintre fanii arădeni se află la spital, într-o stare gravă.

 

Incidentele de pe străzile Aradului. Sursa: Digi Sport
 

Suporterii lui Poli care nu au avut bilete la meci au închiriat o casă de pe strada Constituţiei unde probabil  au  vizionat  meciul  transmis în direct la TV, până la un moment dat.  Ulterior am înteles de ce au închiriat de fapt casa de pe strada Constituţiei, au trecut prin grădini, strecurându-se foarte aproape de stadionul Motorul, unde au început să arunce cu torţe spre galeria arădenilor.


Fanii timişoreni deplasându-se spre casa închiriată de pe strada Constituţiei 

 

Meciul din păcate, nu a fost unul de înaltă calitate, marele adversar al celor două echipe a fost terenul mlăştinos am putea spune. A fost mai mult o cursă Hard Enduro decât un meci de fotbal.

 

 

Formaţiile aliniate la start:

UTA:  Miron, Polgar, Filaret, Gligor, Burlă,  Strătilă, Chindriș, Tănase, Andor,  Ad. Petre, Curtuiuș.

ASU Poli Timişoara:  Gkakos,  Motreanu, Telescu, Bilea, Taub, Constantinescu, Birău, Stancu, Ghinescu, Mărgărit, Bădăuță

Min 1: Curtuiuș vede cartonaşul galben după o lovitură cu cotul  la Telescu
Min 13: meciul întrerupt din cauza fumului de la torţele, petardele şi fumigenele  suporterilor
UTA

Faze la o poartă şi la alta, însă cei care domină meciul sunt elevii lui Laurenţiu Roşu. Din cauza stării gazonului care după cam 15 min a devenit practic o mocirlă, meciul a pierdut mult din frumuseţea unui meci cu o aşa încărcătură, echipele devenind destul de precaute.

Min 45+3: Pauză

Min 46: Start repriza a 2-a, Roşu face prima schimbare, Strătilă este înlocuit cu Copil
Min 51: Ad. Petre la un pas să înscrie cu un şut sub bară, Gkakos salvează printr-o paradă
Min 59: Roşu apelează şi la o doua schimbare, Polgar este înlocuit de David
Min 65: Poli face şi ea prima mutare, Blănaru a intrat in locul lui Ghinescu
Min 70: În ciuda cursului jocului, Poli marchează prin noul intrat Blănaru (inspirat introdus) care introduce mingea în plasă din careul mic
Min 74: Penalty pentru UTA care în prima fază este fructificat de Chindriş însă arbitrul hotărăşte repetarea loviturii. La a doua încercare, Chindriş schimbă colţul şi Gkakos respinge, scorul rămâne 0-1
Min 83: Roşu apelează la ultima schimbare, îl scoate pe Tănase şi-l introduce pe Covaci
Min 87: Timişorenii fac  şi a doua schimbare, Birău intră în locul lui Ștefanovici
Min 88: Andor şutează surprinzător de la 25 de metri şi-l învinge pe Gkakos, 1-1! Motorul “i-a foc”
Min 90+4: Fluier final, UTA Bătrâna Doamnă – ASU Poli Timişoara 1-1


Derby-ul vestului se încheie astfel nedecis, 1-1, iar cu acest egal, UTA  adună 27 de puncte şi ocupă  locul 6, în timp ce  ASU Poli rămîne în zona retrogradării, pe 16 cu 13 puncte.


Fotoreportaj: V. Muscă