Zăpada și viscolul au făcut primele victime !

Data publicare: Duminica, 13 Noiembrie, 2016 Total: 2805 accesari

În stațiunea Parâng un grup de 30 de persoane (20 de copii și 10 adulți) a fost nevoit să coboare pe jos de la cabanele din zonă deoarece zăpada depășește 80 de cm. Operațiunea s-a desfășurat cu ajutorul salvamontiștilor și a jandarmilor montani. Distanța pe care a trebuit să o parcurgă grupul este de aproximativ 3 km, informează AGERPRES.

 

'Copiii și ceilalți turiști nu mai pot fi coborâți din stațiunea Parâng cu telescaunul, pentru că energia electrică se întrerupe. Grupul va coborî pe jos, ajutat de echipele de salvamontiști și jandarmi montani. Vom avea echipe de salvatori în fața și la spatele grupului care va coborî în coloană' a declarat, pentru AGERPRES, șeful Serviciului Public Județean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean. 

 

 

Pe un alt versant din România trei mașini în care se aflau 12 turiști au rămas blocate din cauza zăpezii. Este vorba despre Muntele Semenic din județul Caraș -Severin. Autoriățiile au anunțat că această problemă a apărut deoarece în ultimele ore a nins foarte mult iar stratul de zăpadă măsoare aproximativ 40 de cm, informează PRESSALERT.

 

“Pe Semenic se circulă destul de greu, dar se poate circula, a trecut o mașină care a deszăpezit drumul. Sunt trei mașini blocate, noi suntem aici, o să plece împreună cu noi, așteptăm un utilaj care să niveleze drumul și o să scoatem toate persoanele în siguranță. Toate sunt persoane mature. Estimez că stratul de zăpadă măsoară aproximativ 30 – 40 de centimetri, sus în munte e mai viscolit”, a declarat plutonierul major Adrian Munteanu, de la Jandarmeria Montană Văliug.



 
 

Sursa: www.agerpres.ro  și www.pressalert.ro