Trei “grei” din fotbalul românesc condamnaţi în Belgia !

Data publicare: Duminica, 13 Noiembrie, 2016 Total: 4305 accesari

Joi, un tribunal din Liege i-a condamnat  la şase luni de închisoare cu suspendare pe  fostul impresar Ioan Becali, fostul acţionar de la Dinamo, Cristi Borcea, şi pe fostul fotbalist Liviu Ciobotariu pentru fraudă fiscală  în dosarul  transferurilor la Standard Liege între anii 1999 – 2004.

 

De asemenea, cei trei au primit amenzi de câte 11.000 de euro şi le-au fost confiscate sume de câte 24.000 de euro.

 

Becali, Borcea, Ciobotariu şi alte persoane importante din fotbalul belgian, printre care Luciano D,Onofrio, Alphonse Costantin, Michel Verschueren, Ivica Mornar, Pierre Delahaye, Pierre François şi Michel Preud,homme, au fost trimişi în judecată, în 2014, fiind acuzaţi de fals, uz de fals, abuz de bunuri sociale şi fraudă fiscală, într-un dosar care se referă la transferurile efecutate de clubul Standard Liege în perioada 1999-2004.

 

Potrivit procurorilor, un mecanism de facturare a permis fraudarea fiscului belgian şi sustragerea de la plata impozitelor pe transferuri în cazul mai multor fotbalişti, prin vărsarea unor importante sume de bani, care reprezentatau idemnizaţiile lor, în conturile unor societăţi.

 

Ioan Becali şi Cristi Borcea au fost condamnaţi în 2014 la în România în celebrul dosar al transferurilor alături de alţi grei din fotbalul românesc, la  şase ani şi patru luni fiecare. În timp de Cristi Borcea încă este în penitenciar, Ioan Becali a fost eliberat condiţionat. De moentiopnat ar mai fi, că Liviu Ciobotariu a fost transferat de la Dinamo la Standard Liege la începutul anului 2000.



Sursa: realitatea.net