Ambasadorul Republicii Chineze la București a participat la vernisajul expoziției FotoClubPro Arad (Galerie FOTO)

Data publicare: Joi, 10 Noiembrie, 2016 Total: 2072 accesari

Excelența Sa Xu Feihong, ambasadorul Republicii Populare Chineze la București, a participat în această miercuri seara, la vernisajul expoziției realizată de membri ai FotoClubPro Arad. Fotografiile semnate de Nelu Scripciuc, Octavian Tocaciu și Flavian Savescu surprind momente din viața de zi cu zi a locuitorilor regiunii chineze, Guizhou. Lucrările au fost realizate anul trecut în cadrul unui parteneriat dintre clubul arădean și MPC Photographic club of Hong Kong, condus de artistul fotograf Norman s.k. Lau și au fost  expuse la Muzeul de Artă, cu ocazia Simpozionului Internațional de Cultură și Civilizație chineză, care s-a desfășurat până astăzi la Arad.

 

 ”Ne bucurăm că am reușit să vernisăm expoziția tocmai când Excelența Sa Xu Feihong a fost prezent la Arad. Este o onoare pentru noi și vreau pe această cale să îi mulțumesc președintelui Casei Româno-Chineze, filiala Arad, Lizica Mihuț, pentru că ne-a inclus în programul Excelenței Sale”, a declarat Nelu Scripciuc, președintele FotoClubPro Arad.

 

Despre expoziție au vorbit, prof.univ.dr. Lizica Mihuț, președintele Casei Româno-Chineze, filiala Arad, Excelența Sa Xu Feihong, Ambasadorul Republicii Chineze, dr. Peter Hugel, directorul Complexului Muzeal Arad, Daniela Andreica,- Pădurean, directorul Centrului Cultural Municipal Arad, jurnalistul Andrei Ando, Lajos Notaroș, profesor de fotografie la Universitatea ”Aurel Vlaicu” și bineînțeles Nelu Scripciuc, președintele FotoClubPro Arad.
 

Ambasadorul Republicii Chineze la București s-a arătat, în discursul său, deschis la intermedierea unor viitoare colaborări între foto-clubul arădean și foto-cluburi din țara pe care o reprezintă. Vernisajul s-a încheiat cu o surpriză pentru ambasador: președintele FotoClubPro Arad i-a oferit o colecție de albume cu fotografii iar președintele Consiliului Județean Arad a trimis delegației Republicii Chineze, tradiționala ”Pită de Pecica”