Ministrul Transporturilor în vizită la Arad. Pasajele de pe centura Aradului vor fi gata în 2017!

Data publicare: Joi, 03 Noiembrie, 2016 Total: 3537 accesari

Ministrul Transporturilor, Petru Sorin Bușe, a fost în cursul zilei de joi la Arad, pentru a vizita mai multe obiective din oraş şi judeţ, şi pentru a găsi împreună cu autorităţile locale, cele mai bune soluţii.


Obiectivele vizate au fost:

Centura de sud-est a Aradului. Este vorba de tronsonul de centură, care va trece prin Sînnicolau, Fântânele  până în Vladimirescu  şi va închide inelul de centură al oraşului.
Actualmente, Aradul are realizat din inelul de centură, aproximativ 75% realizat, cu acest tronson va avea un inel complet de centură, şi va fi primul oraş din ţară care va avea un astfel de inel de centură realizat în proporţie de 100%.
Studiul de fezabilitate a acestui proiect al centurii a fost predat cu titlu gratuit de către CNADNR preşedintelui Consiliului Judeţean Iustin Cionca, astfel, se câştigă un timp important până la demararea lucrărilor.
Acest proiect va fi realizat în urma unui proiect care se va depune pentru obţierea finanţării din Programul Operaţional Regional.
 

Aeroportul din Arad, va fi preluat de ministerul transporturilor, iar după preluare, acesta va fuziona cu Aeroportul din Timişoara, iar în acest fel, aeroportul va putea fi operaţional.
 

Pasajele de pe centura Aradului, cele a căror lucrări au fost oprite în anul 2012,  Vestea bună dată de ministrul Sorin Bușe este că pasajul din zona CET, care este în proporţie de 80% gata, va fi terminat de CNADNR în regie propie, lucrările vor începe în primăvara lui 2017, şi termenul estimat de finalizare ar fi de aproximativ 4 luni pentru că se elimină toate termenele prevăzute de procedurile de licitaţie. Cel de-al doilea pasaj de pe centură, va fi licitat, iar după adjudecarea unui câştigător, termenul de finalizare ar fi de 8-9 luni după estimările celor din minister, deci undeva la sfârşitul anului 2017.

 

Cu alte cuvinte, ministrul Sorin Bușe ne asigură că pasajele de pe centura Aradului vor fi gata până la sfârşitul anului 2017 dacă totul merge conform planului.



Sursă Foto: Facebook