Luni 31 octombrie GREVĂ generală în toate spitalele din România (VIDEO)

Data publicare: Luni, 31 Octombrie, 2016 Total: 1676 accesari

În spitalele din România este luni grevă generală. Vor fi asigurate doar urgențele și doar o treime din personal va fi la serviciu. Aproape 75.000 de angajaţi din sistemul de sănătate vor participa la protest.

 

"Ne cerem scuze anticipat faţă de toţi pacienții care într-un fel sau altul vor fi afectați de acțiunile noastre şi facem apel la fiecare dintre aceștia să aibă răbdare şi înțelegere faţă de colegii noştri care nu doresc decât să reclădească demnitatea lucrătorilor din sistemul sanitar public de stat. Menţionăm că 1/3 dintre angajați va asigura continuitatea actului medical, iar urgenţele vor fi rezolvate", conform sindicaliştilor.

 

Membrii Sanitas sunt nemulţumiţi de salariile şi sporurile pe care le primesc. Ei cer, mai exact, aplicarea sporurilor la salariul actual şi nu la cel din 2009 dar şi includerea personalului tehnico-administrativ şi cel din DSP-uri în ordonanţa 20/2016, privind salarizarea bugetarilor.

 

Alte nemulţumiri sunt legate de discrepanţele salariale între spitalele clinice si cele neclinice unde diferenţele salariale sunt de pâna la 1.200 lei, precum membrii Sanitas sunt nemulţumiţi de diferenţele salariale între asistenţii medicali cu studii post-liceale şi cei cu studii superioare, diferenţe care pot ajunge pînă la  800 de lei.