Război total între Klaus Iohannis şi Liviu Dragnea. Decizia preşedintelui Klaus Iohannis îl scoate din cursa pentru viitorul prim-ministru. Dragnea ameninţă cu suspendarea!

Data publicare: Joi, 27 Octombrie, 2016 Total: 3959 accesari

Întrebat dacă ia în calcul nominalizarea lui Liviu Dragnea la funcţia de premier, Iohannis a reiterat faptul că viitorul prim-ministru "va trebui să fie o persoană fără probleme penale".

 

 

"Nu am făcut un portret robot. Eu am enunţat câteva condiţii pe care le pun eu atunci când se va discuta desemnarea politicianului care va fi prim-ministru după alegeri. Haideţi să luăm chestiunea penală. Cu toţii am citit în ziare, de exemplu, că se fac angajări pentru paznici sau agenţi de pază, cum se spune mai nou. De fiecare dată când se angajează agenţi de pază, prima condiţie e să nu aibă cazier. Cum ne imaginăm că ţara va fi pazită de unul cu dosar penal? E absolut inimaginabil, e o condiţie minimală şi nu am de gând să renunţ la ea. Acest enunţ nu a fost împotriva unui partid. Ca şi preşedinte nu am vreo problemă cu vreun partid, am probleme cu oamenii care nu ar trebui să fie în primul rând şi se erijează în conducători (...) Atunci am făcut din timp acest anunt ca să se pregătească toate partidele cu candidaţi serioşi, curaţi, capabili şi să nu avem după alegeri discuţii inutile", a declarat, la Adevărul Live, Klaus Iohannis.

 

Replica preşedintelui PSD nu a întârziat să apară. Liviu Dragnea a spus că si Iohannis a fost un candidat penal, făcând aluzie la dosarul retrocedării casei din Sibiu şi că în cazul în care preşedintele Iohannis va cere cazierul ca şi criteriu de desemnare a viitorului premier, PSD va ataca deciziala CCRşi ia în calcul un eventual referendum pentru demiterea preşedintelui.

 

"Văd că omul ăsta în ultimele zile bate campii, vorbind româneşte. In ce calitate acest om îşi permite să se gândească că poate cenzura listele unor partide? De unde pană unde are el această legitimitate când am înţeles că el a fost un candidat penal? Astrele s-au aliniat ulterior şi a obtinut o decizie favorabilă. Dar ce s-ar fi întamplat dacă nu candida?” a declarat Liviu Dragnea.

 

Liviu Dragnea este condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru fraudarea referendumului din 2012 şi este propunerea PSD pentru funcţia de prim-ministru după alegerile parlamentare din 11 Decembrie.