S-au publicat noile tarife pentru polițele de asigurare RCA !

Data publicare: Joi, 27 Octombrie, 2016 Total: 2946 accesari

Tarifele de primă maxime pe categorii de vehicule au fost stabilite de către ASF în urma consultărilor cu asociațiile transportatorilor și cu societățile de asigurări și că actul normativ a fost avizat de Consiliul Concurenței.

 

Cele mai mari tarife pentru asigurarea RCA, 3078 lei pentru tinerii sub 25 de ani cu mașini peste 2500 cmc.
 

Cele mai mici tarife vor fi  pentru persoanele peste 60 de ani cu mașini până la 1400 cmc, 541 lei.

 

Tarifele de primă maximă pot fi consultate AICI.

 
Menționăm că tarifele de primă maxime se stabilesc pentru clasa de bonus/malus B0.

Ministerul Finanțelor pune în dezbatere publică proiectul Hotărârii de Guvern privind stabilirea tarifelor de primă maxime aplicabile de către societățile de asigurare care practică asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terțelor persoane prin accidente de vehicule și de tramvaie.

Concret, prin acest proiect de HG, se instituie un mecanism de control al pieței asigurărilor obligatorii auto din România, prin stabilirea de către Autoritatea de Supraveghere Financiară a tarifelor de primă maxime pe categorii de vehicule, tarife ce urmează a fi aplicate de către societăţile de asigurare RCA.

 

Tarife de primă maxime se stabilesc pentru următoarele categorii de vehicule:



Depăşirea nivelului maxim al tarifelor de primă de către societățile de asigurare care practică asigurarea RCA constituie contravenţie și se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 50.000 lei. Pe lângă sancțiunile contravenționale, în funcție de gravitatea faptei, Consiliul ASF poate aplica și sancțiuni contravenționale complementare. Contravențiile se constată de către persoanele cu atribuții privind supravegherea și controlul din cadrul ASF, iar aplicarea sancțiunilor contravenționale se realizează de către Consiliul ASF.


Precizăm că, societățile de asigurare care practică RCA vor aplica, pe o perioadă de 6 luni, tarifele de primă notificate anterior datei de intrare în vigoare a prezentei hotărâri, fără însă a depăși tarifele de primă maxime prevăzute în Anexa Hotărârii de Guvern.