Lista penalilor, episodul III. ALDE- colacul de salvare al infractorilor şi traseiştilor din politică! Vezi lista penalilor din ALDE!

Data publicare: Duminica, 23 Octombrie, 2016 Total: 5714 accesari

Infractorii din parlamentul României par a se fi unit sub umbrela unui singur nume: ALDE.

Struţo-cămila formată din PC şi PLR, a reuşit uluitoarea „performanţă” de a aduna sub aceeaşi siglă o listă impresionantă de politicieni certaţi cu legea formând un conglomerat de traseişti politici, care mai de care mai perverşi si oportunişti, care s-au prelindat de-a lungul timpului, pe la mai toate partidele cu scopul clar de a rămâne la putere.


Asemenea liderului ALDE, orice membru respectabil trebuie să fie subiectul principal în cel puţin un dosar cu iz penal.

Ultima „campanie de achiziţii” a adus în rândurile ALDE un nou val de politicieni cu probleme penale, oameni controversați cu averi fabuloase, astfel că ALDE s-a integrat rapid în peisajul politic  mioritic devenind astfel „vioara I” în lupta împotriva justiţiei.

Noii ”colegi de partid” excluși de peste tot și recuperați de Tăriceanu nu fac decât să confirme eticheta de partid al penalilor.
 

Dacă penalii celorlalte partide duc un adevărat război între ei, penalii ALDE sunt cu totul deosebiți; aceștia și-au făcut un obicei din a se răfui cu justiţia. Au și de ce, dat fiind faptul că baza partidului pare a fi mai degrabă un adevărat grup infracţional decât un grup parlamentar.

Oameni care s-au îmbogățit pe nesimţite, au devalizat și căpușat instituţii ale statului, au obstrucţionat actul de justiţie, corupţi cercetaţi, condamnaţi salvaţi de super imunitatea parlamentară pe care singuri şi-au votat-o, toţi si-au găsit adăpost departe de braţul mare al justiţiei. Aceasta este echipa cu care ALDE defilează în parlamentul României. Unii şi-au pierdut funcţiile, altora li s-au „pierdut” dosarele, nou-intraţi in politică sau copoi bătrani cu dosare vechi, toţi sunt rezultatul votului popular.
 

Nu mai puţin de 25 de nume sonore alcătuiesc lista penalilor din grupul ALDE, partid care adună sub 6% din intenţiile de vot dar care are o mare influenţă în parlamentul României.

 

 

1. Călin Popescu Tăriceanu urmărit penal pentru mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului

2. Daniel Constantin, si-a băgat la inaintare soacra, anchetată pentru trafic de influenţă, evaziune fiscală, spălare de bani si evaziune fiscală

3. Gheorghe Coman, fost deputat condamnat definitiv într-un dosar în care a fost acuzat că a primit bani şi o sticlă de whisky în schimbul menţinerii în funcţie a unui şef din DSVSA Buzău
4. Ion Diniță, fost deputat acuzat de săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi complicitate la abuz în serviciu
5.Dorinel Ursărescu, senator cu dosar DNA privind favorizarea unei grupări evazioniste
6. Mircea Banias, senator dosar DNA pentru trafic de influenţă şi alte fapte

7. Tudor Pendiuc, fost primar al Piteştiului, trimis in judecată pentru fapte de coruptie

8. Andrei Volosevici, trimis in judecată pentru abuz in serviciu si trafic de influentă. 

9. Dian Popescu, condamnat la 5 luni de inchisoare cu suspendare pentru complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice.

10. Gigi Chiru, condamnat in primă instantă la şase luni inchisoare cu suspendare pentru mită electorală in alegerile locale din 2012

11. Mircea Molot: urmărit penal pentru trafic de influentă in formă continuată, luare de mită in forma continuată; acuzat de conflict de interese.

12. Aristotel Cancescu: trimis in judecată de DNA sub acuzatia de abuz in serviciu (cinci infractiuni), luare de mită, spălare a banilor, trafic de influentă

13. Cristian David; fostul ministru de Interne e trimis in judecată pentru luare de mită

14. Adrian Stef, acuzat de ANI de conflict de interese penal

15. Steluta Cataniciu, acuzata de ANI de conflict de interese administrativ, a pierdut procesul cu ANI

16. Ovidiu Silaghi, urmărit penal in mai multe dosare penale

17. Dorinel Ursarescu, condamnat in prima instantă la un an de inchisoare cu suspendare pentru infractiunea de folosire a influentei sau autoritatii, cercetat de DNA intr-un nou dosar de coruptie

18. Bogdan Ciuca, deputat cercetat pentru asociere in vederea săvarsirii de infractiuni, instigare la abuz in serviciu contra intereselor publice, trafic de influentă, spălare de bani si fals in declaratii.

19. Eugen Durbaca, senator cercetat pentru abuz in serviciu contra intereselor publice si deturnare de fonduri

20. Daniel Chitoiu,salvat de parlament anchetat penal în dosarul "ASF" pentru abuz în serviciu şi constituirea unui grup infracţional organizat.

21. Varujan Vosganian, acuzat de procurorii DIICOT pentru complot si subminarea economiei nationale, fapte care au adus statului un prejudiciu de 130 de milioane de euro. 

22. Mincă Liliana, suspectata ca si-a cumpărat diplomele după ce s-a stabilit că aceasta a teminat in acelasi an o facultate, două masterare si un doctorat.

23. Cristiana Anghel, anchetata de ANI pentru deconturi ilegale

24. Mihăiţă Calimente anchetat de către Parchetul de lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru că şi-a angajat fiul la biroul parlamentar. Calimente Jr.  a câștigat  venituri salariale de 33.258  de lei.

25. Iriza Scarlat, acuzat ca a devalizat Complexul Energetic Oltenia. Dosarele au fost uitate in diverse sertare dupa ce acesta a candidat la alegerile parlamentare din partea PSD capatand imunitate parlamentara.Ulterior a devenit membru ALDE.