Elena Udrea, pe mâinile procurorilor DNA

Data publicare: Marti, 18 Octombrie, 2016 Total: 2500 accesari

Elena Udrea poate fi urmărită penal în dosarul în care este acuzată de instigare la luare de mită în campania prezidenţială din 2009. Deputaţii au aprobat, cu 147 de voturi pentru, 96 împotrivă şi o abţinere, solicitarea DNA de încuviinţare a urmăririi penale a Elenei Udrea, parlamentar independent, pentru săvârşirea a două infracţiuni de instigare la luare de mită, în dosarul nr.121/P/2015.
 

Înaintea votului, deputata Elena Udrea a susţinut în plen că dosarele se fac discreţionar, "pentru anihilarea politicienilor incomozi", şi a adăugat, între altele, că noţiunea de instigare la mită este una relativă.Aceasta a mai adăugat că deputatii i-ar face un bine daca ar vota pentru inceperea urmăririi penale pentru că în caz contrar „sistemul” s-ar folosi de acest moment pentru a argumenta că vrea să revină în Parlament pentru imunitate.

 

 

„Mi-aţi face un bine dacă aţi vota pentru începerea urmăririi penale, pentru că altfel acest moment va fi folosit de sistem pentru a argumenta cum vreau eu să mă întorc în Parlament, pentru că Parlamentul îţi oferă imunitate. Este de fapt ceva între La revedere şi o slujbă de veşnică pomenire pentru actualul Legislativ. Parlamentul acesta, ales în 2012, este cel mai laş şi nepregătit din istoria de după 1989. "Nu se mai poate respira în România fără ca un băiat cu ochi albaştri să nu fie implicat. (...) Ne-am întors pe vremea lui Ceauşescu", a spus deputata.