REŢEA INFRACŢIONALĂ SPECIALIZATĂ ÎN TRAFIC INTERNAŢIONAL DE STUPEFIANTE cu ramificaţii în Arad! descinderi cu mascaţi la 2 adrese din Arad!

Data publicare: Joi, 13 Octombrie, 2016 Total: 4649 accesari

În această dimineaţă, Poliţia Română şi D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au acţionat în Capitală şi în 5 judeţe, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de import, trafic şi detenţie de substanţe stupefiante ori psihotrope, ce erau exportate ilegal din România către Italia, fapte incriminate de Codul penal italian.
 

La data de 13 octombrie a.c., în baza unei cereri de comisie rogatorie formulată de autorităţile italiene – Parchetul din Trento, poliţiştii antidrog din cadrul din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – I.G.P.R., sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au efectuat, pe teritoriul României, 12 percheziţii pe raza judeţelor Dâmboviţa, Vaslui, Arad, Satu-Mare, Ilfov şi a municipiului Bucureşti. Concomitent, au fost efectuate şi pe teritoriul Italiei 6 percheziţii domiciliare.
 

Este vizată o gruparea infracţională, formată din cetăţeni români şi italieni, care,  în perioada iunie 2015 - aprilie 2016, s-ar fi ocupat de traficarea internaţională a medicamentelor cu acţiune de dopaj şi stupefiante active, de diferite tipuri şi forme farmaceutice (tablete, capsule, preparate injectabile, etc.). Substanţele erau importate/exportate în mod nelegal din România, ulterior fiind comercializate pe teritoriul Italiei.
 

De asemenea, autorităţile judiciare italiene au emis 5 mandate europene de arestare pe numele unor cetăţeni români, membri ai acestei grupări.
 

Pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov au fost efectuate 3 percheziţii domiciliare. La locuinţa unuia dintre membri, din localitatea Bragadiru, a fost găsită o cantitate mare de astfel de substanţe. Pe numele celui în cauză era emis un mandat european de arestare. Acesta urmează să fie prezentat parchetului competent pentru luarea măsurilor legale.
 

În judeţul Arad au fost efectuate 2 percheziţii domiciliare, la adrese frecventate de alt membru (pe numele căruia exista mandat european de arestare), fiind găsite substanţe anabolizante.
 

Pe raza judeţului Vaslui au fost efectuate 5 percheziţii domiciliare şi au fost identificaţi alţi doi membri, pe numele cărora existau emise mandate europene de arestare.  
 

În activităţi au fost angrenaţi şi ofiţeri ai S.C.C.O. Satu-Mare, S.C.C.O. Arad, S.C.C.O. Dâmboviţa, S.C.C.O. Vaslui şi luptători S.I.A.S..    

 

Comunicat Poliţia Română