SUBIECTE prea uşoare pentru directori? SPUNE PĂREREA TA !

Data publicare: Joi, 13 Octombrie, 2016 Total: 14259 accesari

CIUDAT şi FOARTE CIUDAT ! Prima probă, cea scrisă , a concursului pentru postul de director şi director adjunct a avut loc miercuri, şi s-a desfăşurat sub forma unui test-grilă ! UN LUCRU ne este NECLAR! AFLĂ care anume

 

Rezolvarea testului-grilă, cu subiecte elaborate de Minister a ridicat multe semne de întrebare, deoarece, după cum spun mulţi dintre cadrele didactice, se pare că a fost : FOARTE UŞOR !

 

În urma testului, candidatilor le-au fost evaluate aptitudinile cognitive şi competenţele manageriale, ambele cu o pondere de 50%, şi au avut la dispoziţie 2 ore să resolve testul.

 

Pentru această probă, punctajul maxim a fost de 50 de puncte, iar punctajul minim de promovare a probei a fost de 35 de puncte.

 

Cea de-a doua probă va avea loc în perioada 17 octombrie- 17 noiembrie şi constă în : ANALIZA CV-ului  - realizată în plenul comisiei de concurs, în prezenţa candidatului, prin acordarea de puncte potrivit criteriilor şi punctajelor prevăzute de metodologie şi pe baza documentelor din dosarul de înscriere care dovedesc cele afirmate în CV şi un INTERVIU în faţa comisiei de concurs - în care se apreciază scrisoarea de intenţie, calitatea şi susţinerea de către candidaţi, a ofertei manageriale şi a unui plan operaţional pentru un an, care va dura maxim 30 de minute, timp alocat fiecărui candidat.

 

Multe cadre didactice sunt revoltate că pentru un asemenea CONCURS important s-a dat un examen atât de uşor, iar pentru concursurile de DEFINITIVAT ŞI GRAD ÎN INVĂŢĂMÂNT, se dau subiecte mult mai grele, în loc de aceste teste-grilă.

 

 

Revenim la TESTUL-GRILĂ, care a fost extrem de uşor. Până la punctul cu numărul 40, orice copil de clasa a IV-a ar fi putut să răspundă corect ( la cât de încărcată este programa şcolară a elevilor) şi ne întrebăm : Ministrul Educaţiei a citit oare subiectele ? ?

Noi am ajuns la concluzia că subiectele au fost sau par a fi o "poveste" sau o "nuvela", că ştim cu toţii prin ce se aseamănă cele două ( idem întrebarea nr. 35 )