Căprar: declaraţii diferite în situaţii similare

Data publicare: Miercuri, 12 Octombrie, 2016 Total: 1504 accesari

În 2014, pe cînd la guvernare era propriul partid, Dorel Căprar avea un anumit discurs legat de creşterea economică din timpul sefului de partid. Atunci el declara:

„Anul 2012 s-a încheiat cu o creştere economică de 0,7%, mai mare decât cea previzionată, de 0,4%. Desigur, nu este o creştere spectaculoasă, care să fie simţită în viaţa de zi cu zi a românilor, dar arată că România are în acest moment o economie stabilă, cu perspective bune de creştere. declara pe site-ul oficial al său

 În 2013, am avut o creştere economică peste estimările iniţiale, care demonstrează că Guvernul Ponta a făcut performanţă (……)” declara în 5 martie 2014.

 

Astăzi, în condiţiile creşterii economice a guvernului Cioloş, discursul se schimbă, Dorel Căprar are o altă viziune despre creşterea economica de 5% previzionata în pentru 2016 comparativ cu cea de doar 0,7% din 2012.
(vezi previziunile pentru anul 2016 - http://www.ghidularadean.ro/stire/17363/fmi_romania_cea_mai_mare_cre%C8%99tere_economica_din_europa.html )


Deputatul PSD Dorel Căprar consideră justificate aşteptările cetăţenilor cu privire la Strategia de Guvernare şi Programul Economic al PSD, fapt relevat de altfel şi de numeroasele sondaje de opinie care indică revenirea social-democraţilor la conducerea ţării după 11 decembrie.E un fapt ştiut că ori de câte ori PSD a guvernat, România a înregistrat creştere economică.

 

“Ideea centrală este că această creştere economică trebuie să se reflecte efectiv în buzunarele cetăţenilor.Românii nu trăiesc din cifre, statistici tehnocrate sau analize de pronostic ci au nevoie de o guvernare responsabilă, capabilă să dinamizeze şi să echilibreze toţi factorii economici, de natură să creeze bunăstare pe toate palierele sociale.De la eliminarea unor taxe absurde, până la debirocratizare şi instituirea unui Fond Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, măsurile PSD au un singur numitor comun CETĂŢEANUL ROMÂN şi interesele sale.

Suntem datori să le oferim românilor o economie funcţională, iar creşterea economică să se traducă prin salarii mai mari, educaţie mai bună și servicii de sănătate de calitate. De aceea, Programul PSD pentru următorii ani este centrat pe o dezvoltare economică, care să însemne mai mulţi români în clasa de mijloc.

Obiectivul nostru este creșterea veniturilor populației, vrem şi putem printr-o strategie şi un program economic solid să aducem bani în plus în buzunarele românilor.Avem măsuri sustenabile, fără factori de risc şi experimente, după cum a demonstrat-o Guvernul Ponta.Vreau să reamintesc celor care poate au uitat un lucru : în 2012 Guvernarea PSD a preluat o situație în care 8,6 milioane de români se aflau în zona de risc de sărăcie și excluziune socială. Datele apartin Eurostat. La finalul anului 2015, când s-a predat guvernarea, au rămas 7,4 milioane, aşadar, practic, am reuşit să scoatem 1,2 milioane de români din această zonă cu risc de sărăcie. Dincolo de exemple, modele economice sau modele de dezvoltare, cred că, cele mai importante elemente sunt curajul și priceperea de a le pune în practică.”, afirmă deputatul PSD Dorel Căprar