(VIDEO) Kelemen Hunor: Partidul Civic Maghiar (PCM) va primi două locuri eligibile pe listele UDMR

Data publicare: Vineri, 07 Octombrie, 2016 Total: 1443 accesari

UDMR şi Partidul Civic Maghiar (PCM) merg împreună în alegerile din 11 Decembrie.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, aflat joi, în vizită la Arad, pentru a lua parte la manifestările comemorative ocazionate de împlinirea a 167 de de la data executării de către trupele habsburgice a celor 13 generali, a declarat în conferinţa de presă organizată la sediul filialei arădene, că UDMR va oferi Partidul Civic Maghiar (PCM), două locuri eligibile, unul în Covasna şi unul Mureş.


"Este o premieră faptul că vom merge în alegeri împreună cu PCM-ul, faptul că oferim acestui partid două locuri eligibile pe listele noastre, ei urmând să candideze sub sigla UDMR Am mai făcut anul acesta încă un pas prin care încercăm să întărim solidaritatea internă, lucru pe care îl consider extrem de important. Nu este însă vorba de o alianță, ci de un acord pe care l-am parafat săptămâna trecută, în urma căruia PCM va primi două locuri eligibile pe listele noastre, unul în județul Covasna și unul în județul Mureș.



Am oferit locul 4 pe lista pentru Camera Deputaților din județul Harghita, un loc eligibil în opinia noastră, unui coleg din județul Sibiu, care a condus mai mulți ani organizația UDMR din municipiul Sibiu. Mesajul pe care ne-am dorit să îl transmitem prin această candidatură a fost acela al creșterii solidarității interne în cadrul comunității maghiare din România. De asemenea, am dorit să transmitem faptul că UDMR este deschis colaborării cu oricare formațiune politică maghiară din România. Adică noi deschidem poarta și credem că, la alegerile parlamentare din decembrie, competiția trebuie adusă în interiorul UDMR-ului pentru că într-o altă competiție nu va câștiga niciuna dintre formațiunile politice și nici comunitatea maghiară nimic în plus"
a declarat Kelemen Hunor.