"Ecarisajul pentru toți", prima premieră a actualei stagiuni la Teatrul Clasic ,Ioan Slavici Arad

Data publicare: Joi, 06 Octombrie, 2016 Total: 1953 accesari



La Teatrul  Clasic ,,Ioan Slavici” Arad va avea loc, peste doar două zile, prima premieră a noii stagiuni teatrale, spectacolul    Ecarisajul pentru toți de Boris Vian, în traducerea Dianei Crupenschi. Regia și scenografia  sunt semnate de tânărul și talentatul regizor Tudor Lucanu.

 

Actorii care alcătuiesc distribuția spectacolului sunt: Ovidiu Ghiniță, Ioan Peter, Alex Mărgineanu, Adriana Ghiniță, Carmen Vlaga-Bogdan, Cecilia Lucanu-Donat, Angela Petrean-Varjasi, Ștefan Statnic, Dorina Darie-Peter, Călin Stanciu, Eric Țuțuianu, Ionel Bulbuc, Robert Pavicsits, Marian Parfeni și  Cosmin Blaga.

 

 

 Ecarisajul pentru toți este una dintre cele mai importante piese de teatru scrise  de Boris Vian. Piesa este o comedie neagră, un ,,vodevil militar”  a cărei acțiune se petrece pe fondul debarcării trupelor aliate în Normandia, în iunie 1944. Această satiră caracterizată de un antimilitarism virulent punctează dramele provocate comunității rurale și, în particular unei familii de ecarisori, de Cel De-al Doilea Război Mondial. Autorul piesei abordează trei teme principale: războiul și antimilitarismul, anumite aspecte ale civilizației americane (imperialismul, puritanismul, propaganda) și familia. Astfel, Vian ironizează  patriotismul ieftin, interesele strategice și politica progresistă.

 
 

În calitate de regizor,  Tudor Lucanu este la prima colaborare cu Teatrul Clasic ,,Ioan Slavici” Arad. A semnat regia și scenografia pentru numeroase spectacole cu care a participat la importante festivaluri de teatru, în țară dar și în străinătate (București, Cluj-Napoca, Oradea, Piatra-Neamț, Belgrad, Berlin, Phoenix).

 

Premiera spectacolului va avea loc sâmbătă,  8 Octombrie 2016, în sala mare, de la ora 19,00.  Biletele se pot achiziționa de la agenția teatrului sau  online, accesând platforma www.biletmaster.ro.