INTERVIU cu Andra Păcurar. Aradul are încă o Campioana Mondială ! Aradul şi Timişoara au cucerit împreună lumea dansând (Foto/Video)

Data publicare: Marti, 04 Octombrie, 2016 Total: 14007 accesari

INTERVIU. Astăzi, am stat de vorbă cu arădeanca Andra Păcurar, care împreună cu partenerul ei, Alexandru Miculescu, sunt campionii mondiali la dans latino-american, ei castigand Campionatul Mondial U 21 pentru sectiunea de dansuri latino-americane, desfasurat la Praga la începutul lunii septembrie.  Andra a avut amabilitatea să ne răspundă la câteva întrebări.




GHIDUL ARĂDEAN:
Cum te numeşti şi câţi ani ai?

Andra Păcurar, 19 ani.


G.A:
Cum îţi spun prietenii?

Doar cei extrem de apropiați : Păcu sau Pipilipy.



G.A:
De la ce vârstă ai început să dansezi şi când ţi-ai dat seama ca ai o pasiune pentru dans? Unde ai  făcut primii paşi în dans şi cine ţi-a fost profesor?

Andra: Am început în Arad la vârsta de 10 ani. De mica am avut înclinație spre acest sport, iar părinții au decis "sa țopăi cu un scop". Prima mea profesoară a fost Maya Kovacs, cu care , din fericire,încă mai țin legătura!


G.A:
 Cum se numeşte partenerul tău şi unde v-ati cunoscut? De când formaţi o echipa?

Andra: Eu, după doi ani după ce m-am mutat în Timisoara, am rămas fără partner, iar întâmplarea a făcut ca eu și Alex Miculescu să ajungem parteneri de dans. Suntem parteneri de 6 ani dar parcă ne cunoaștem de o viață!


G.A:
Unde activati in prezent? La ce club şi de ce ai ales acest club? De ce ai decis să te muţi în Timişoara?

Andra: Am decis să mă mut în Timisoara pentru că există mult mai multe oportunități de a face performanţă. Sunt la clubul DanceSpirit Timișoara, iar antrenor îmi este domnul Horia Preda, împreună cu domnul Gelu Bota. Am ales acest club deoarece este condus de unul dintre cei mai buni antrenori din România și pentru că este cel mai titrat club din vestul tarii.


G.A:
Care este programul de antrenament săptămânal pe care-l aveţi ?

Andra: Dimineața ne antrenăm 2-3 ore, iar seara de la ora 17:00 până la 22:00 predam, avem grupe de copii.

 

G.A: La ce concursuri aţi participat sau emisiuni tv?

Andra: Am participat la foarte multe competiții naționale și internaționale, campionate mondiale și europene, dar și la diferite emisiuni la care am fost invitați (Romanii au talent, Neata cu Razvan și Dani, etc). Ca și competiții importante , GOC - locul 3 Youth Latin (2014), am participat la 6 campionate mondiale, în China, Spania, Moldova, Rusia, Cehia și 4 Campionate Europene, clasandu-ne în 5 finale mondiale , 2 medalii de bronz și una de aur.



G.A:
Cum, aţi ajuns să concuraţi pentru titlul mondial? Cum a fost concursul? Aţi sperat la performanţa asta?

Andra: De când am început să dansez mi-am dorit sa devin campioană mondială, iar visul mi s-a îndeplinit. Ne-am pregătit atât fizic cât și moral să câștigăm această competiție, având în vedere ca era ultimul an, ultima "şansă" . Perechile adversare au fost și ele bine pregătite și țin neapărat să îi felicit încă o dată pentru prestația lor. Competiția a fost destul de strânsă dar am câștigat în final 4 dansuri din 5.

 

G.A: Ce planuri de viitor aveti?

Andra: Chiar weekendul acesta plecăm în America, Boston , la o competiție internațională. Până la finele anului vom mai avea concursuri în Polonia, Italia și Spania și câteva training campuri. Tot anul acesta am pornit împreună cu Horia Preda campania "50.000 de stele" , prin care dorim să unim toți românii , iar împreună cu donațiile lor, să construim o sală de dans (o academie) pentru performanţă și copii cu dizabilităţi.


G.A:
Ce le recomanzi parintilor, care au copii ce vor să invete să danseze?

Andra: Dansul este o șansă în plus în dezvoltarea atât fizica cât și spirituală, o șansă în plus la educație . Aş dori să le transmit tuturor dansatorilor să aibă o mică nebunie încât să creadă în "Parchet magic și aripi la picioare " (acesta este de altfel şi sloganul nostru).


G.A:
Cui i se datorează performanţa ta?  Pe tine cine te-a susţinut cel mai mult? 

Andra: Performanţa mea i se datorează ajutorului din partea părinților mei,familiei mele, care m-au susținut cât au putut, lui Dumnezeu că ne da răbdare, putere și determinare în fiecare zi să muncim pentru scopul nostru în viața, și nu în ultimul rând antrenorului meu Horia Preda fără de care nu aş fi putut realiza nimic!