“Pădurea şi boschetarii” din Micălaca zona 300

Data publicare: Sambata, 01 Octombrie, 2016 Total: 2901 accesari

Poliţişti de la Poliţia Locala, de la Secţia de Poliţie din Micălaca, şi firma de salubritate Polaris M Holding Arad au fost chemaţi în cursul dimineţii de sămbătă, să dezafecteze “colibele” oamenilor străzii, să cureţe zona şi să-i identifice pe oamenii străzii care locuiesc în zona pasajului de trecere de sub calea ferată care face legătura dintre cartierele Micălaca şi Micălaca 300. Acolo s-au stabilit persoane venite din alte judeţe în special, care şi-au construit “colibe” de carton în care locuiesc. Aceştia preferă zona din mai multe motive, şi anume, ţevile de care transportă agentul termic în oraş le oferă gigacaloria necesară supravieţuirii în perioada de iarnă, pasajul de trecere pe sub calea ferată din zonă le oferă şansa acestora să facă pe agenţii de circulaţie dirijând circulaţia din pasaj pentru suma modică de 1 leu, iar de gunoiul pe care-l lasă în jurul lor nu-şi fac probleme, pentru că o dată pe lună, furma Polaris M Holding Arad este sesizată de oameni, sau de diferite instituţii şi sunt nevoiţi să vină în zonă să facă curat.



Problema este că zona cu pricina este în jurisdicţia CFR-ului, iar acestora pare să nu le pese de problemă, dovadă fiind atât aceste construcţii din carton care răsar în zonă, cât şi jungla care creşte în acea zonă. CFR Regionala Timişoara pare să fie impăcată cu situaţia, şi nu pare a fi interesată de problema care persistă de multă vreme, iar cetăţenii din zonă, pe bună dreptate, fac sesizări Primăriei şi Poliţiei, considerând că este de competenţa lor, neştiind că de fapt este în jurisdicţia CFR-ului.



Aşa se întâmplă lunar, iar sâmbătă dimineaţa s-a întâmplat din nou. Efectivele Poliţiei atât locale cât şi Naţionale, precum şi firma de salubrizare au fost din nou sesizate, şi au descins în zonă unde au dezafectat “colibele” de carton, şi au curăţat zona. Poliţiştii au identificat 12 persoane care locuiau în zona cu pricina, aceştia fiind din mai multe colţuri ale ţării aciuiţi  pe aici, Moldova, Maramureş, dar au fost identificaţi şi câţeva persoane din zona Păuliş.