Creşte valoarea tichetului de masă!

Data publicare: Marti, 27 Septembrie, 2016 Total: 1514 accesari

Comisia de Muncă a votat marţi, 27 Septembrie, un proiect de lege care prevede creşterea valorii tichetului de masă de la valoarea actuală de  9,57 de lei la 15 lei, ceea ce ar fi o veste bună pentru toti angajaţii care primesc aceste tichete. Vestea bună a fost dată de deputatul PNL Andreea Vass printr-un comunicat pe care l-am primit.

„Proiectul include un amendament al deputatului PNL Andreea Paul, prin care se majorează la 15 lei valoarea nominală a tichetului de masă. Proiectul iniţial prevedea o majorare de la 9,57 lei la 13 lei”, scrie Andreea Vass, într-un comunicat de presă.

Potrivit aceluiaşi deputat  PNL, 4 din 10 români trăiesc în risc de sărăcie sau de sărăcie extremă, iar circa 2 milioane de români lucrează cu salariul minim pe economie sau foarte aproape de salariul minim. 

„Aceştia sunt principalii potenţiali beneficiari, alături de ceilalţi salariaţi pe care angajatorul optează să-i stimuleze prin oferirea de tichete de masă. Valoarea majorată a tichetului de masă, de 15 lei, reprezintă echivalentul real al unei mese calde de prânz pentru un angajat, respectiv 0,52% din salariul mediu brut pe economie”, consideră deputatul liberal.

Raportul final al Proiectului de Lege urmează să intre în următorul Plen al Camerei Deputaţilor.