Poştaşii arădeni protestează în stradă (Galerie Foto)

Data publicare: Marti, 27 Septembrie, 2016 Total: 1675 accesari

Circa 100 de lucrători poştali au protestat, astăzi, la Arad, cerând salarii mai mari şi condiţii mai bune de muncă, dar şi obligarea conducerii Companiei Naţionale Poşta Română să îşi crească veniturile, pentru că astfel creşterea salariilor nu ar mai reprezenta o problemă. Sindicaliştii se plâng că sunt nevoiţi să îşi cumpere rechizitele necesare la locul de muncă din banii proprii.



Angajaţii spun că sunt nevoiţi să muncească mult şi mai multe ore pe pe salarii mici şi pentru posturi care nu sunt ocupate în acest moment pentru că nu sunt oameni interesaţi care să muncească în cadrul companiei. Din cauza condiţiilor de muncă şi a aparaturii învechite, clienţii au de suferit pentru că sunt nevoiţi să aştepte minute în şir la ghişee, mai reclamă angajaţii.



"Prima şi cea mai importantă nemulţumire este că suntem minţiti din luna mai şi până în acest moment, cu toate că promisiuni sunt din partea conducerii Companiei Naţionale Poşta Română şi Ministerului Comunicaţiilor, că revendicările noastre vor fi soluţionate. Vreau să vă spun că s-a ajuns la un punct comun pentru următoarele revendicări: prima este cea cu privire la conversia datoriilor în acţiuni. Aceste datorii provin de la amenzile pe care le-am primit de la Consiliului Concurenţei, în valoare de 33 de milioane de euro. Am solicitat de asemenea reglementare acordării concediilor de odihnă, decontarea costului serviciilor universale efectuate de către CNPR, în jur de vreo 2 milioane de euro, creşterea salariul cu 200 lei sumă fixă, pentru că la CNPR sunt circa 1.300 de oameni care au salariul între 914 şi 1.146 lei. (.....)" a declarat liderul sindicatului din cadrul Poştei Arad, Ilie Tripa. 



Sindicaliştii mai cer conversia datoriilor companiei în acţiuni, pensionarea mai devreme a salariaţilor care muncesc numai de noapte sau reglementarea concediilor, ţi se plâng şi de condiţiile de muncă precum ţi de lipsa rechizitelor pe care trebuie sa le cumpere din bani proprii fiecare angajat.

Sindicaliştii ameninţă că dacă în urma negocierilor şi discuţiilor cu conducerea Poştei nu se va ajunge la o înţelegere, atunci şi protestele vor continua şi vor creşte tot mai mult.




V. Obşitoş