Gabriel Oprea și-a dat demisia!

Data publicare: Luni, 26 Septembrie, 2016 Total: 2114 accesari

Așa cum anunțase într-o postare pe facebook, senatorul Gabriel Oprea și-a prezentat astăzi demisia. In urma cu o săptămână, 74 de senatori au respins cererea procurorilor DNA de începere a urmăririi pe numele lui Gabriel Oprea în cazul morții polițistului Bogdan Gigina, fapt ce a dus la ample proteste de stradă în marile orașe ale țării.

Gabriel Oprea și-a anunțat demisia din Senat pentru a se pune la dispoziția procurorilor încă de vineri însă aceasta este luată în considerare abia după ce este prezentată în plen.Gabriel Oprea a anunțat că demisionează din Senatul României, dupa ce vineri președintele Klaus Iohannis i-a cerut acest lucru.
 

După ce Oprea își pierde de calitatea de parlamentar, trebuie ca o eventuală nouă solicitare de ridicare a imunității pentru fostul ministru de interne să fie trimisă de DNA către președintele României, așa cum prevede Legea răspunderii ministeriale. 
 

O nouă solicitare de ridicare a imunității se poate face doar dacă la dosar apar probe noi.

In acest caz, DNA va trimite o nouă solicitare de aviz pentru ca Oprea să poată fi cercetat, dar nu parlamentului, ci președintelui României. 
 

Foștii mininstri, chiar dacă nu mai sunt parlamentari, se bucură de imunitate pentru fapte comise în exercitarea funcției.