Unde este societatea civila aradeană când este vorba de votul din senat în cazul Oprea Gigină? Unde sunt Bulumac si Adela Cristea acum?

Data publicare: Joi, 22 Septembrie, 2016 Total: 6103 accesari

După ce marţi Senatul României a respins cu cinism cererea de urmărire penală depusă de Direcția Națională Anticorupție pe numele lui Gabriel Oprea lucrurile tind să ia o turnură neprevăzută în România.


Scriam şi noi marţi, că într-un astfel de caz, pe care toată lumea îl consideră  o obstrucţionare a justiţiei, Gabriel Oprea neputând fi urmărit penal, este normal să ne întrebăm cu toţii cum au votat şi cine a votat o astfel de hotărâre, însă din păcate, ne-am cam întrebat singuri, şi cam retoric, iar domnul senator Fifor nu ne-a lămurit care a fost poziţia domniei sale, Într-un comunicat de presă de astăzi, joi 22 Septembrie, liberalii arădeni prin vocea senatorului Cristina ne nunţă că, senatorii liberali au votat PENTRU ridicarea imunităţii lui Gabriel Oprea.

Votul de marţi din senat, a determinat apariţia aproape instantaneu,  a unui val de  revoltă în mediul online, mii de oameni exprimându-şi indignarea şi revolta pentru modul în care au votat  senatorii, vot prin care au demonstrat că nu le pasă de românii care i-au votat.


Se pare că această revoltă se transformă în proteste, oamenii indignaţi vor să iasă în stradă, iar pe reţelele de socializare se anunţă proteste în Bucureşti şi în câteva oraşe din ţară.

Acum, având în vedere că în Arad, avem câtiva oameni care se revendică că făcând parte din societatea civilă foarte activă şi foarte vigilentă, ieşind în stradă în momente importante, speram să-i vedem deja implicaţi şi organizaţi pentru un astfel de moment.
Mintea nu poate să nu ne fugă la cei doi oameni pe care îi vedem de fiecare dată la proteste, adica la  Sebastian Bulumac şi la Adela Cristea, care atunci când a fost vorba să organizeze ceva contra unei propuneri a celui de care nu le e drag, au ştiu să iasă (bravo lor), când a fost vorba să iasă cu povestea de la Colectiv în noiembrie 2015, au ieşit (chiar dacă unii au spus atunci că este exerciţiu de imagine şi o fac pentru capital de imagine, dar bravo lor),  acum unde sunt? Sau acum interesele s-au schimbat? Acum nu mai pot organiza şi nici lua nici măcar atitudine pentru  un caz ca cel al poliţistului Gigină? 

Noiembrie 2015 - protest pentru Colectiv


Protest Parcul Eminescu - februarie 2015


Acum aşa zisa societate civilă a căror exponenţi se consideră, nu mai are nicun fel de atitudine? Oare de ce? ne întrebăm noi, şi pe bună dreptate. Nici pe paginile de pe Facebook a celor doi nu există nici o luare de poziţie legat de această situaţie, chiar ciudat am putea spune. Să fie oare acest “silentio stampa” în strânsă legătură cu faptul că Mihai (Fifor) nu răspunde la întrebarea simplă adresată de noi şi de unii internauti a căror comenturi le sterge, si anume, “cum aţi votat domnule Fifor în cazul Oprea?” Am spus “Mihai” (Fifor) pentru că asta a fost adresarea celor doi la conferinţa de presă din parcul Eminescu când au anunţat retragerea lui Călin Costea din cursa pentru primăria Arad, atunci de faţă era si senatorul Fifor, şi cei doi i se adresau pe numele mic, Mihai, lucru care arată o aproprire clară, şi să nu uităm, candidatura lui Sebastian Bulumac a fost susţinută de PSD. Având în vedere aceste realităţi, nu putem să nu ne întrebăm: “unde e societatea civilă din Arad, unde este Sebastian Bulumac şi Adela Cristea?” în aceste momente când astăzi, în mai multe oraşe din ţară sunt anunţate proteste în cazul votului din senat.

Conferinţă de presă în parcul eminescu, campanie locale 2016



Vecinii nostri pe care-i felicita Adela Cristea pentru reuşită “ Capitală Culturală 2021”, organizează proteste, la fel Clujul, Bucureştiul şi alte oraşe, în Arad,…… “societatea civilă”  ….batista pe ţambal.

Să nu uităm, că la protestele în cazul colectiv, care au avut loc şi în Arad, la care s-au raliat şi cei doi, au avut loc în momentul în care acelaşi Gabriel Oprea era Ministru de Interne, iar atunci, Sebastian Bulumac declara cu aplomb că: ”PNL şi PSD aceeaşi mizerie”, acum lucrurile stau altfel, şi tăcerea se impune?


Ziua votului la alegerile locale 2016


Nu vrem să fim răi, poate oamenii chiar au alte priorităţi în acest moment, dar observam pe paginile lor de socializare, că sunt activi şi vigilenţi cu activitzatea administrativ-politică locală, dar hai să spunem că nu au timp de proteste, au alte priorităţi, dar măcar o postare în care să-ţi araţi revolta firească, nici măcar atât? Nu era firesc să se întrebe şi ei, cine a votat în apărarea lui Gabriel Oprea obstrucţinând justiţia?
Este cel puţin ciudată şi curioasă această tăcere, şi este în contradicţie cu tot ce au făcut până acum, şi considerăm absolut corectă întrebarea:

“unde e societatea civilă din Arad, unde sunt Sebastian Bulumac şi Adela Cristea???”