GarARad ARtă-ntr-o ARtă a fost 3 zile la Arad (galerie foto)

Data publicare: Luni, 19 Septembrie, 2016 Total: 5177 accesari

Timp de 3 zile, Gara Arad, a gazduit evenimentul cultural GarArad, în care ne-am putut bucura de spectacol muzical, de scenă artistică, culori pastelate, de poezie și fotografie, eveniment prezentat de frumoasa Alina Hadded.

 

Acest proiect a fost inițiat de către  ASOCIAȚIA MEO, reprezentată prin Romeo Hăjdățan, proiect prin care se dorește asigurarea accesului la actul cultural și deschiderea apetitului pentru cultură.

Proiectul își propune acea revitalizare a patrimoniului urban, regenerarea spațiului public printr-o serie de evenimente cultural artistice în incinta gării. Tema proiectului, dincolo de evenimente, e viața, gara ca și locație devenind astfel punctul de plecare înspre ceva.


Într-o lume asaltată de zgomot, aglomerație și viteză omul modern se află în așteptarea unui tren, pe un peron, de cele mai multe ori neștiind direcția în care se-ndreaptă. Proiectul în ansamblul lui dorește să se apropie de frământarea existențială a omului: ”Unde mă-ndrept?”.         
Prin activitățile desfășurate în GARA MARE- o bijuterie a Aradului, în cadrul proiectului se dorește promovarea ”artei într-o ARTĂ

 

Acest eveniment a fost susținut de către CMCA (Centrul Municipal Cultural Arad), Primăria Arad şi consilierul local Lucian Riviș Tipei, fost deputat,  care și-a dorit să se implice și mai mult, să cunoască îndeaproape problemle arădenilor pentru a le reprezenta interesele. Și-a dorit ca atunci când votează  pentru un proiect să știe care sunt implicațiile votului său asupra arădenilor.
  

Prin lansarea acestui proiect, care sperăm să fie urmat de alte ediții, se încearcă atragerea tuturor iubitorilor de cultură de calitate într-un mediu primitor.

Nevoia de a sărbători   într-un cadru festiv cultura este o recunoaştere a importanţei ei în societate. Deasemenea proiectul va determina un sentiment de respect pentru cultură.

Echipa "Gara Arad artă într-o artă" doreşte să mulţumească partenerilor:

-SN CFR SA Suc REg.Timișoara pentru găzduire.
-Asociaţia Integra, Asociţia Culori cu Suflet, Asociaţia Salvaţi Copilăria, Radio CNM şi Radio Alt FM

Mulţumim Mihaela Livia Popa pentru organizare, implicarea şi efortul depus.

Mulţumiri deosebite pentru:
- Ali Hadded pentru sufletul și suflul adus evenimentului.
- Anca Lorena Obşitoş pentru PR .

Mulțumiri și respect artiști dragi :
Elena UncPaula Redes, Nova Band , Trupa Har , Georgiana Bighescu , XStyle Kids, Kizomaba Glory , Anastasia Maria Solomie, Stefan Simonca Oprița, coordonatorilor, profesorilor lor dragi.


comunicat: asociţia MEO