Timişoara - Capitală Europeană a Culturii în 2021 !

Data publicare: Sambata, 17 Septembrie, 2016 Total: 2829 accesari

Anuntul a fost facutieri, 16 septembrie,  în cadrul unei conferinte la sediul Bibliotecii Naționale a României, la ora 17.15, unde un juriu international delegat de Uniunea Europeana, a cărui preşedinte a fost Steve Green.

În 2021 atât România, cât şi Grecia, vor găzdui câte o Capitala Europeana a Culturii, precum şi un oraş ce va fi desemnat din Serbia sau Muntenegru.



Sunt extrem de emoționat, în egală măsură și extrem de fericit, cum sunt convins că sunt toți concitadinii mei. Vreau în primul și primul rând să mulțumesc comunității timișorene pentru efortul depus, pentru priceperea în a elabora acest proiect și în a-l susține pentru că această victorie este o victorie de echipă, este o victorie de echipă mare, echipa fiind comunitatea timișoreană în ansamblul ei. Vreau să mulțumesc în mod special echipei restrânse de proiect pentru că a muncit enorm și competent. Ei s-au dovedit cei mai buni cetățeni ai Timișoarei în această perioadă cu dăruirea cu care s-au implicat în acest proiect,”
 a declarat Nicolae Robu, primarul municipiului Timișoara.



Felicitări Timișoara Capitala Europeană a Culturii 2021 ! Este un mare succes pentru Timișoara, pentru vestul României și pentru toți partenerii interni și externi ai Timișoarei, între care și Aradul. În luna decembrie Aradul a anunțat că susține candiatura Timișoarei iar echipa Arad 2021 a semnat protocolul de colaborare și a răspuns solicitărilor echipei Timișoara 2021, privind pregătirea dosarului de candidatură. Doamna Simona Neumann și experții timișoreni au depus un dosar excelent, care cuprinde și include cultural arădean, respectiv colaborarea culturală dintre cele două orașe. Îi mulțumesc și domnului Andrei Ando, director executiv al Asociației Arad 2021, colaborator la realizarea dosarului Timișoara 2021, că nu s-a lăsat descurajat și a dus mai departe ambiția Aradului de a conta în această competiție! Iată cum ce ceea ce am afirmat noi, că suntem ușa din față a Capitalei Europene a Culturii în 2021, s-a confirmat. Țin să-l felicit pe domnul primar Robu pentru această reușită extraordinară și pentru determinarea de a susține acest proiect de la primul la ultimul moment. Domnul Robu a mizat pe o echipă de profesioniști și a înțeles cât este de importantă unitatea în jurul acestui proiect - și unitatea oamenilor de cultură, și a administrațiilor locale. Este o zi importantă pentru toți, să ne bucurăm de această victorie mare a Timișoarei și a întregii noastre regiuni! a fost mesajul primarului Aradului Gheorghe Falcă, într-o postare pe o reţeaua de socializare.