Sindicatele din sistemul penitenciar din ţară ameninţă cu grevă!

Data publicare: Joi, 15 Septembrie, 2016 Total: 1636 accesari

Refuzam munca (suplimentara) ca reactie la refuzul Ministerului Justitiei de a aplica legea. Declansam actiuni de protest pe termen nedeterminat in tot sistemul penitenciar !!!  

Acesta este mesajul pe care-l transmit cei din Sindicatul National al Lucratorilor de Penitenciare (SNLP), şi Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP).

Supărarea principală lucrătorilor a celor din penitenciarele din ţară este numărul mare de ore suplimentare pe care le prestează.


"
Ministrul muncii si al justitiei, sub patronatul executivului in exercitiu,  decid peste lege ca, desi in penitenciare a existat salariu de merit in plata in 2009, totusi norma nou adoptata, chiar daca nu contine elemente de ambiguitate, nu ar trebui aplicata si pentru agentii si ofiterii de penitenciare, pentru ca salariile lor sunt bune si pentru ca celelalte institutii din sistemul national de aparare se opun, motiv pentru care la data de 10 septembrie 2016 toate salariile platite in structura de aparare au inclus acest drept, cu exceptia penitenciarelor.

 

Ca reactie la primul act de fragmentare a structurii de aparare nationala prin decizie politica luata cu nerespectarea legii, am decis sa protestam cu toata forta si cu toate armele. Nu mai avem dreptul la greva, suprimat in 2011 prin Legea dialogului social, insa avem dreptul sa refuzam munca suplimentara iar simpla activare a acestui drept minor va paraliza activitatea din penitenciare. Avem dreptul sa pichetam unitatile si sa organizam mitinguri de amploare, asa cum am mai facut-o!

 

Daca un sistem conceput sa fie sigur, poate fi blocat prin simplul dezacord de a presta munca peste durata normala a timpului de lucru, ingrijorati-va! De astazi, salariatii din penitenciare nu mai muncesc peste program. Este dreptul lor. Sa pazeasca perimetrele generalii MAI si MApN care apreciaza ca suntem prea bine platiti. Se le pazeasca MJ si ANP utilizand detinuti, camere video sau roboti! (....)"