Senatorii modifică legea care interzice fumatul în spaţiile publice. Tudor Chirilă - front comun cu ministrul sănătăţii! (video)

Data publicare: Duminica, 11 Septembrie, 2016 Total: 2437 accesari

Solistul trupei VAMA, Tudor Chirilă, se implică în scandalul momentului izbucnit pe tema legii care interzice fumatul în spaţiile publice închise.

”Cât de mizerabil şi iresponsabil să fii doar ca să pui mâna pe nişte voturi? Cât?”, a scris Tudor Chirilă pe o pagina de socializare la doar câteva minute după ce ministrul tehnocrat Vlad Alexandrescu a criticat într-o conferinţă de presă televizată masura aprobată de Senat.

  

Modificarea a fost votată de catre Senat cu doar două luni înainte de alegerile parlamentare din acest an şi prevede redefinirea spaţiului închis - acesta fiind încadrat de pereţi de jur împrejur, prin permiterea fumatului în spaţii separate, complet izolate şi inscripţionate.

O altă completare ar urma să permită fumatul în spaţii special amenajate destinate exclusiv pacienţilor din spitalele de psihiatrie.

 

"Fumatul este permis în spaţii separate, complet izolate şi inscripţionate special pentru această destinaţie, precum şi pe terase exterioare amenajate în acest scop", prevede un alt amendament, propus de Comisia de sănătate din Senat, amendament care ar anula practic interzicerea fumatului în spaţiile publice.

 

Completările şi modificările aduse legii de către senatori ar urma să intre în vigoare imediat după ce Camera Deputaţilor, for decizional, ar da vot favorabil în acest sens.
 

Porivit unui studiu, peste 40.000 de romani mor anual din cauza consumului de tutun. Acelaşi studiu arată că în primele luni de la intrarea în vigoare a legii care interzice fumatul în spaţiile publice închise, numărul de cazuri de infarct şi pre-infarct miocardic a scăzut cu 15% la nivel naţional.