Aradul pe harta Gazoductului BRUA!

Data publicare: Vineri, 09 Septembrie, 2016 Total: 2568 accesari

România poate deveni, până în 2020, un jucător important pe piaţa regională de energie, ca urmare a dezvoltării proiectului BRUA, dar și prin continuarea lucrărilor la conductele de gaze Arad-Szeged.

Gazoductul va străbate Judeţul Arad
dinspre Judeţul Timiş cu direcţia Ungaria, în localitatea Fântânele urmând a fi infiinţat, pe durata proiectului, un depozit de ţeavă în vederea depozitării temporare a segmentelor de conductă.
Aradul va deveni astfel unul dintre orașele cu rol capital în implementarea proiectului atât pe durata lucrărilor de execuţie a gazoductului cât și după finalizarea acestora.


Potrivit unui comunicat de presă al societăţii TRANSGAZ, compania va semna astăzi, la Budapesta, un contract de finanţare în valoare de 179,4 milioane euro, bani primiţi de la Uniunea Europeană. Banii reprezintă finanţare pentru Proiectul BRUA (Bulgaria-România-Ungaria-Austria), considerat unul strategic pentru întreaga regiune.

Pe durata executării, proiectul va duce la crearea a aproximativ 4000-5000 locuri de muncă, urmând ca după finalizare, să se stabilească un efectiv necesar de 300-400 locuri de muncă pe durată nedeterminată. In momentul de faţă proiectul se află în faza de obţinere a acordurilor şi avizelor de mediu, precum şi încheierea acordurilor cu proprietarii terenurilor pe unde va trece gazoductul.

 

Compania TRANSGAZ precizează într-un comunicat de presă emis astăzi: "Ziua Gazistului, care anul acesta se sărbătoreşte la data de 9 septembrie 2016, prilejuieşte companiei SNTGN TRANSGAZ SA bucuria şi onoarea de a elogia (...) performanţele tuturor celor care şi-au legat (...) destinul de industria gazului metan în general şi de cea a transportului de gaze naturale în special, cu atât mai mult cu cât, tot la această dată, managementul privat al companiei va semna la Budapesta, contractul de finanţare pentru grantul de 179,4 milioane euro primit de la Uniunea Europeanăpentru Proiectul BRUA-Faza1".

 

Proiectul BRUA a luat naştere ca un răspuns al autorităţilor europene la necesitatea ţărilor central-est-europene de a diversifica sursele de alimentare cu gaz ale ţărilor din regiune. Odată cu finalizarea proiectului, România va beneficia de un confort crescut al securităţii alimentării cu gaze naturale a ţării noastre prin acces la noi surse venite dinspre regiunea caspică.