Bîlcea către CNADNR: Apucați-vă odată de pasajele de pe centura Aradului!

Data publicare: Marti, 06 Septembrie, 2016 Total: 2653 accesari

„Apucați-vă odată de pasajele de pe centura Aradului!”  - aceasta a fost principala solicitare formulată astăzi de dl. Sergiu Bîlcea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad, dlui. Simion Horaţiu, director regional DRDP Timişoara, din cadrul CNADNR. Acesta din urmă a venit la Consiliul Județean Arad în vederea inventarierii principalelor probleme de la nivelul județului. Capul de afiș al dicuției l-au reprezentat pasajele și dorința fermă a Consiliului Județean de a le vedea finalizate.
 

„Nu numai Aradul este blocat, ci tot traficul înspre frontiera de Vest. Din anul 2012, când guvernul Ponta a retras finanțarea pasajelor, există acest blocaj! Fluxul auto înspre și dinspre autostradă este gâtuit la trecerile de cale ferată. Este o situație inacceptabilă, CNADNR trebuie să rezolve odată această problemă!” – a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Sergiu Bîlcea.

Lucrările la cele două pasaje au început în 2011, au fost oprite în 2012, pajajul de din zona CET fiind în proporţie de 80% finalizat, acesta ar putea fi dat în folosinţă cu un minim de efort. 
 

Un subiect de discuție a fost legat și de autorizarea unei noi intrări de pe DN 7 în zona industrială Vest, pentru deblocarea circulației la orele de vârf.