Consilier gramatician care trage “Cheşe”

Data publicare: Marti, 06 Septembrie, 2016 Total: 3798 accesari

Aşa cum anticipam, Facebook-ul se tranformă în Rovinebook, gazda luptelor politice pentru următoarea perioadă, şi am anticipat corect. Cu câteva zile în urmă, PSD-istul Cheşa Ilie, proaspăt încă uns consilier local municipal şi dornic de afirmare, are o postare acidă la adresa edilului pentru o greşeală la un comentariu pe Rovinebook (Facebook), aplicându-i o corecţie faisbucistă ca de brav ienicer de care orice Sultan ar fi mândru, asta pe lângă niscaiva jigniri care nu ne mai privesc pe noi, fiecare înţelege să lupte politic după chipul şi asemănarea idolilor lor, deci, nu e treaba noastră cum se alintă politicienii între ei.

Termin de citit postarea şi imi zic: “hmmm, iubesc oamenii care au respect pentru limba română” şi mai dau un scroll pe pagina aceluiaşi consilier socialist să văz ce mai zice, curiozitate gazetărească mă alint eu. Cum citeam eu de zor cum mai înfierează socialismul local liberalismul în toate formele lui, "trecând-ul" prin iadul doljean, simt la ochiul stâng o fulgerare de parcă mă lovise unul peste cristalin, mi se dilată pupila şi rămân precum Cumintenia Pământului a lui Brâncuşi (că tot e la modă acum), adica înmărmurit. Mă dezmeticesc şi-mi scapă porumbelul: “ce ........ , doamne iarta-mă e asta?! Uite-o! o cheşă!”.
Domn` consilier mâncase o cratima, o fi fost micul dejun insuficient căci e postare de ora 10.27, şi în loc de un     “s-au”  i-a tras un “sau” de toată frumuseţea. Auci! imi zic…grea limba asta română, cum dă ea de furcă chiar şi gramaticienilor.
Alăturat aveţi şi captura zilei.  

Morală : mai cu cratimă domn` consilier ! mai cu cratimă !

Concluzie: Pe principiul din reclamă “litoral tătă! Plajă tătă” -
Gramatică tătă, cratimă tătă !

Pamflet marca Bogdan Băluţă