Amenajarea dormitorului conform principiilor Feng Shui

Data publicare: Luni, 05 Septembrie, 2016 Total: 1574 accesari

   Dormitorul este una dintre cele mai importante camere ale unei case, acesta este locul in care ne retragem in cautarea odihnei si a relaxarii. Conform Feng Shui, in aceasta incapere convietuiesc trei tipuri de energie: Yin, Yang si Chi. Asa ca pentru a obtine un spatiu armonios si benefic din punct de vedere energetic e bine sa invatam sa-l echilibram cum se cuvine.
 

   Inainte de toate trebuie spus ca Yin este energia feminina ce reprezinta tacerea si intunericul. Aceasta se inalta de pe pamant spre cer, este flexibila, receptiva, prudenta, materna, linistita si plina de caldura. Pe de alta parte, Yang – energia masculina care coboara din cer spre pamant – care reprezinta lumina si ziua, este puternica, impulsiva, rece, calculata, aventuroasa si independenta. Iar Chi sau Qi, cum mai este mentionat in literatura de specialitate, este energia vitala, energia fara de care nicio fiinta vie nu poate exista, trai, respira. Chi este forma complexa de energie, forta vitala cosmica de care depind fericirea, bunastarea, dar si sanatatea fizica si mentala ale fiecaruia dintre noi. Iar pentru a ne bucura de un dormitor cu adevarat relaxant, specialistii Feng Shui ne invata cum sa imbinam si sa echilibram armonios cele trei energii.
 

   Paleta cromatica

   Conform artei Feng Shui, pentru crearea unui ambient relaxant si odihnitor, decorul dormitorului trebuie sa fie axat pe o paleta cromatica in nuante deschise, luminoase si tonuri pastelate, asociate energiei feminine Yin. Sunt atat de multe variante din care poti alege: crem, galben pal, ivoire, verde sau bleu pal, culoarea miezului de piersica sau de caisa, roz pudrat, lila delicat etc. Pe langa gama de culori si nuante pastel, energia Yin este reprezentata si de culori cu efect calmant: albastru, violet sau verde. Dar nu trebuie omisa din vedere nici energia masculina Yang reprezentata de culorile puternice: galben, rosu, portocaliu etc. Insa e bine sa le folosim pe acestea din urma doar in calitate de accent cromatic, sub forma textilelor, a micilor accesorii si decoratiuni sau cel mult pentru accentuarea pronuntata a unui perete. In opinia specialistilor Feng Shui un dormitor perfect este cel in amenajarea caruia au fost folosite cantitatile corecte de culori Yin si Yang. Doar in acest fel energia feminina va fi intr-o relatie echilibrata cu cea masculina.
 

   Asezarea si configurarea mobilierului

   Si in arta Feng Shui patul este principalul element al dormitorului, asa ca intreaga configurare a incaperii trebuie sa se faca in functie de forma, designul si pozitia acestei piese de mobilier. Patul ideal nu trebuie sa fie nici mare si nici mic, ci ar trebui sa fie de dimensiuni medii. De asemenea, nu trebuie sa aiba...
 

   Citeste mai mult la:
http://www.casadex.ro/2016/09/amenajarea-dormitorului-conform-principiilor-feng-shui/