Activitati pe ateliere la Teatrul de Vara cu Giorgiana Popan

Data publicare: Vineri, 02 Septembrie, 2016 Total: 3175 accesari

ARAD. Vineri 2 septembrie, in curtea Teatrului de Vara din Arad a avut loc o adevarata activitate culturala, pentru copii. VEZI ce artisti populari au fost prezenti

 

“In urma proiectului “Antrenorat pentru un viitor inspirat” care a fost sustinut de Centrul Municipal de Cultura Arad, Primaria Arad in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean si Centrul Cultural Judetean Arad, in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean si Centrul Cultural Judetean Arad, astazi s-au desfasurat o serie de activitati, pe ateliere, in curtea Teatrului de Vara. Copiii prezenti au putut sa se aseze la atelierele pregatite pentru ei : mestesugarit, olarit, razboiul de tesut, framantarea aluatului de placinta intinsa, sculpat in lemn, insirare de margele pentru obtinerea unor bratari si accesorii traditionale” ne povesteste indragita actrita Giorgiana Elena Popan, care a si prezentat aceasta activitate si s-a implicat in organizarea ei, alaturi de Camelia si Gabriel Iazbinscky.

 

Prezenti au fost si copiii de la Gradinita Bambi din Arad, dar si artisti populari, precum doamna Maria Aiftincai, Virginia Linul si bucatarese din Seleus, care i-au invatat pe copii, secretul vestitei placinta intinsa. Prezent a fost si parintele Arhim. Pr. Teofan Mada de la Arhiepiscopia Aradului.

 

 

Ieri a avut loc la Utvinis o Petrecere Campeneasca cu jocuri sportive pentru copii : volei, fotbal, tenis, tragere cu arcul, povesti cu Giorgiana Elena Popan, iar la sfarsitul zilei a avut loc si un foc de tabara, cu servirea unui preparat la ceaun, Organizator fiind Asociatia “Mobilizeaza-te” Gabriel Iazbinscky alaturi de Dionisie Ignat de la Albac.