Grasimile trans - cele mai periculoase pentru sanatatea ta

Data publicare: Luni, 22 August, 2016 Total: 1886 accesari

   Grasimile trans sunt cunoscute si sub denumirea de acizi grasi trans si sunt obtinute prin hidrogenarea uleiului. Uleiul hidrogenat se transforma intr-o grasime solida cu proprietati chimice care permit alimententelor procesate o rezistenta mai mare in timp, situatie care convine de minune producatorilor de alimente procesate.
 

   Medicii si specialistii in nutritie au parerea unanima ca grasimile trans sunt cele mai periculoase grasimi din alimentatie pentru sanatatea noastra. Din aceasta cauza companiile producatoare de astfel de alimente au fost obligate sa renunte la acest procedeu, insa grasimile trans nu au disparut cu totul din produsele pe care le gasim in magazine.
 

   Acest tip de grasimi prezinta doua pericole majore: cresc nivelul colesterolului rau (LDL) din organism si in acelasi timp scad nivelul colesterolului bun (HDL). Daca nu stiati e bina sa aflati ca LDL-ul, colesterolul rau, este cunoscut si sub numele de ucigasul tacut. I se spune asa pentru ca nu da semne clare de boala decat atunci cand e prea tarziu si cand nu prea se mai poate repara mare lucru. Cand LDL-ul creste apar probleme serioase de sanatate ale inimii. La ora actuala bolile cardiace sunt cauza principala a deceselor pe plan mondial.
 

   Alimente care au continut ridicat de grasimi trans:

– Margarina - mult timp a fost folosita ca varianta mai sanatoasa a untului. E drept ca unele tipuri de margarina au in prezent continut mai mic de grasimi trans, in urma solicitarilor organizatiilor de sanatate;
– Smantana vegetala;
– Aluatul de pizza;
 

Citeste mai mult la:
http://www.grasomega.ro/grasimile-trans-cele-mai-periculoase-pentru-sanatatea-ta/