Alimente bogate in fibre, beneficii pentru sanatate

Data publicare: Luni, 15 August, 2016 Total: 1901 accesari

   Fibrele sunt parti componente ale unor alimente, care nu sunt digerate de organismul nostru, nu ne ofera nutrienti, dar aduc beneficii importante sanatatii regland miscarea intestinala prin simpla traversare a tractului digestiv.

   Exista doua categorii de fibre: solubile si insolubile. Fibrele solubile au nevoie de o buna hidratare a organismului pentru a-si putea face datoria. Ele ajuta la arderea caloriilor, astfel ca acestea se transforma in energie si nu mai formeaza straturi de grasime. Fibrele insolubile au ca rol detoxifierea organismului prin combaterea constipatiei si reglarea tranzitului.

   Alimentele cele mai bogate in fibre

– Leguminoasele contin cea mai mare cantitate: fasolea, mazarea, lintea. Fasolea uscata alba este pe primul loc, o cana de fasole alba contine circa 19-20 grame de fibre.

– Legume: anghinare, dovleac, rosii, spanac, varza proaspata si murata, broccoli, conopida, morcovi, salata verde, dovlecei, porumb, gulii, usturoi. Anghinarea este cea mai bogata in fibre, cu un continut de...

   Citeste mai mult la:
http://www.grasomega.ro/alimente-bogate-in-fibre-beneficii-pentru-sanatate/