Festivitatea Agentilor de Politie, promotia 2014-2016 !

Data publicare: Vineri, 22 Iulie, 2016 Total: 2148 accesari

ARAD. Astăzi, 22 iulie, cei 606 de absolvenţi ai şcolilor de agenţi de poliţie “Vasile Lascăr” Câmpina şi “Septimiu Mureşan” Cluj au trăit cu emoţie festivitatea de acordare a gradului profesional. Profesorii, familia, cei dragi, le-au fost alături în acest moment important din viaţa lor.

 

Cei 492 de absolvenţi ai Şcolii de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina şi 114 de la Şcoala „Septimiu Mureşan” Cluj au avut parcurs cei doi ani de studii, înregistrându-se o promovabilitate de 100%. Primii 20 de elevi au avut medii de absolvire cuprinse între 9.83 şi 9.67.

 

Pe perioada studiilor, elevii au demonstrat abilităţi deosebite pe diferite linii: tragere, comunicare, limbi străine. Toţi absolvenţii deţin permis de conducere categoria B.

 

În această zi încărcată de emoție și solemnitate, Şeful Poliţiei Române, chestor de poliţie Bogdan Despescu, i-a felicitat pe cei mai tineri poliţişti şi le-a urat mult succes în activitate: „Meseria pe care v-ați ales-o nu este una ușoară. În permanență veți fi în linia întâi în lupta cu cei care încalcă legea. Responsabilitatea este imensă și de aceea vă apreciez pentru curajul de a vă asuma un asemenea rol ”, precizeaza Seful Politiei Romane.

 

Şefii de promoţie, agent de poliţie Ene Romina-Valentina, de la Şcoala din Câmpina, şi agenții de poliţie  Flităr Claudia și Mocîrcioiu Ionuț-Constantin de la Şcoala din Cluj,  au luat cuvântul, cu emoţie şi mândrie, în numele absolvenţilor.

 

După festivitatea de absolvire, noii poliţişti vor fi repartizaţi la unităţile teritoriale în ordinea mediilor şi a preferinţelor.

 

Cele două şcoli de agenţi de poliţie, aşezăminte plin de tradiţie, au pregătit zeci de serii de elevi.