8 sfaturi de urmat in amenajarea unui interior in stil scandinav

Data publicare: Joi, 09 Iunie, 2016 Total: 2522 accesari

   Stilul Scandinav este unul dintre cele mai usor de abordat stiluri de amenajare a interiorului, simplitatea fiind, poate, principala caracteristica a acestuia. O locuinta amenajata si decorata in stil nordic ar trebui sa arate ca un camin primitor in care proprietarii traiesc in perfecta armonie si duc o viata linistita si relaxanta. Daca vrei sa-i imprimi si casei aceleasi trairi, imbrac-o in haine de inspiratie scandinava. Iar ca sa te asiguri ca rezultatul va fi cel putin pe masura asteptarilor urmeaza cele 8 sfaturi de mai jos:
 

   Stilul Scandinav clasic este cel cu peretii zugraviti in alb imaculat. Explicatia care sta la baza acestei optiuni este lipsa luminii naturale cu care se confrunta locuitorii tarilor nordice, iar albul – stiut lucru – are darul de a spori luminozitatea unui spatiu. Daca insa nu-ti surade ideea de a avea pereti albi in toata casa, e bine sa stii ca varianta moderna a stilului nordic accepta si pereti finisati cu tapet decorativ cu imprimeu vegetal delicat, si peretii placati cu parchet sau lambriu din lemn, si peretii decorati cu caramida aparenta, precum si nuantarea acestora in diferse tonuri de gri, bleu, crem sau bej.
 

   Cat despre culorile mai vii, stilul Scandinav le imbratiseaza cel mai des sub forma accesoriilor si decoratiunilor: tablouri, stickere sau autocolante decorative, pernute moi, vaze, cuverturi, abajururile corpurilor de iluminat etc. Insa si aducerea in decor a unei piese de mobilier statement intr-o culoare puternica si expresiva (un fotoliu, o comoda, o masuta de cafea sau o consola) este o practica des intalnita si care asigura inlaturarea monotoniei unui ambient.
 

   Din acelasi motiv – lipsa luminii naturale – pardoselile interioarelor amenajate in stil scandinav sunt placate cu parchet sau dusumea in culori deschise, chiar foarte apropiate de nuanta natur a lemnului. Foarte indragite in tarile nordice sunt si pardoselile complet albe. Exceptand baile, unde umiditatea impune alegerea unui finisaj rezistent la umezeala, pardoselile celorlalte camere din locuintele scandinavilor sunt imbracate in finisaj din lemn sau care il imita cat mai fidel cu putinta.
 

   Utilizarea elementelor naturale este o alta caracteristica de baza a acestui stil de amenajare. Lemnul si caramida aparenta sunt cele doua variante pe care le poti lua in calcul in finisarea locuintei. Acestora li se adauga si...
 

   Citeste mai mult la:
http://www.casadex.ro/2016/06/8-sfaturi-de-urmat-in-amenajarea-unui-interior-in-stil-scandinav/