Competițiile se țin lanț la Palatul Copiilor

Data publicare: Miercuri, 06 Aprilie, 2016 Total: 4262 accesari

   Palatul Copiilor Arad a reusit performanța de a avea în acest an școlar șapte competiții în Caledarul Activităților Educative Naționale, avizat de MENCȘ, din care trei sunt internaționale și anume Concursul Internaţional de dans și muzică „Ghiocelul de Argint”, Concursul Internațional de artă “Culorile Mureșului” și  Festivalul Internaţional de folclor “Aşa-i jocul pe la noi”. La acestea se adaugă Concursul Naţional de şah “Cupa Palatului”, Concursul Naţional “Tehnologii Expres”, Concursul Naţional de gimnastică aerobică “Aerogym” și  Concursul Național de Interpretare teatrală şi Eseuri “Teatrix”.
 

   Se apropie Ghiocelul de Argint
 

   În 16 aprilie, la Teatrul Ioan Slavici Arad, va avea loc mult așteptatul Concurs Internaţional de dans și muzică „Ghiocelul de Argint” la care sunt așteptați să concureze peste 800 de copiii. “Această competiție atrage an de an un număr tot mai mare de participanți din țară și străinătate. Nivelul concursului este din ce în ce mai ridicat, aspect care ne bucură și ne încurajează să continuăm acest proiect”, a spus prof. Ioana Lung, director Palatul Copiilor Arad.
 

   Dezvoltarea talentului creativ
 

   În Calendarul Activităților Educative  Regionale se regăsesc anul acesta Concursul interjudețean de poezii “Micul poet”, Concursul Interjudețean de eseuri “PRO sau CONTRA-Violenţa” Concursul Interjudețean de Judo “Cupa Primăverii” și Concursul Național de Cuvinte încrucișate “Rebusache”. De asemenea, în  Calendarul județean au fost aprobate anul acesta competițiile “Animatie, Bucurie și Jurnalism și  “Știința ca o joacă”. Toate aceste concursuri organizate de Palatul Copiilor urmăresc printre altele descoperirea și dezvoltarea talentelor şi aptitudinilor copiilor.
 

Manuela Codrean