„Aradul primeşte de la Ministerul Sănătăţii un RMN şi şapte incubatoare”

Data publicare: Vineri, 18 Martie, 2016 Total: 2038 accesari

   Adrian Ţolea, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean, consideră că vizita ministrului Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a fost un semn bun pentru sistemul de sănătate arădean. „Constat cu mulţumire că domnul ministru a apreciat eforturile pe care Consiliul Judeţean Arad, de fapt noi, toţi arădenii, le-am făcut în ultimii 5 ani, de când am preluat Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă. Cele 14 milioane de euro, investiţie a Consiliului Judeţean, la care se adaugă alte circa 5 milioane, fonduri atrase din alte surse, guvernamentale sau europene, l-au impresionat pe ministru, inclusiv faptul că suntem printre puţinele Consilii Judeţene care au construit o clădire cu destinaţie de spital doar din fonduri proprii”, a declarat Adrian Ţolea.
 

   Patriciu Achimaş-Cadariu, ministrul Sănătăţii, i-a felicitat pe arădeni pentru noua clădire, care „este o realizare a judeţului, a arădenilor, care au dedicat bani, resurse şi energie pentru această clădire”. Ministrul a considerat oportună şi chiar necesară mutarea secţiilor de Obstetrică-Ginecologie şi Neonatologie în clădirea nouă. „Sigur, trebuie regândite circuitele, mai sunt de făcut investiţii pentru un bloc operator şi o sală de naşteri. Primul pas, într-un termen foarte scurt, va fi al specialiştilor. Ministerul îşi aduce contribuţia prin detaşarea unui epidemiolog, care va face echipă cu specialişti din domeniul obstetricii şi ginecologiei, pentru a găsi cele mai bune soluţii de transformare a acestei clădiri într-una care să satisfacă nevoile secţiilor de Obstetrică-Ginecologie şi Neonatologie. Prioritari pentru noi, pentru această guvernare, o prioritate absolută înseamnă mama şi copilul”, a declarat Patriciu Achimaş-Cadariu. Ministrul Sănătăţii a subliniat că ştie de problemele de la secţia TBC, dar că „trebuia să prioritizăm problemele, iar secţiile de la «Matern» reprezintă cea mai urgentă problemă. Efectiv, cad pereţii şi trebuiea găsită o soluţie, iar cea mai bună, în regim de urgenţă, este mutarea în sediul nou construit”.
 

   Ministrul Sănătăţii a enumerat şi investiţiile de care va beneficia Aradul, în domeniul sanitar. „La Ministerul Sănătăţii avem un buget limitat, dar în acest an vom bugeta un aparat RMN şi 7 incubatoare, în cadrul proiectului «Mama şi Copilul», demarat în 8 martie. De asemenea, în funcţie de rectificarea bugetară, se va demara şi construirea unui pavilion pentru secţiile de Pediatrie şi de Infecţioase”, a completat ministrul Patriciu Achimaş-Cadariu.
 

   Preşedintele interimar Adrian Ţolea a subliniat că este mulţumit de implicarea actualului guvern tehnocrat pentru sprijinirea sistemului de sănătate arădean. „Aradul primeşte un RMN, şapte incubatoare şi sunt şanse mari să demarăm construcţia la Pediatrie şi Infecţioase. Sunt convins că aceştia sunt doar primii paşi în consolidarea parteneriatului dintre Consiliul Judeţean şi Ministerul Sănătăţii, un parteneriat care are îi ca principali beneficiari pe arădeni”, a mai afirmat Adrian Ţolea.