Dieta hiposodata: cea mai sanatoasa dieta pentru inima

Data publicare: Vineri, 11 Martie, 2016 Total: 5747 accesari

Dieta hiposodata inseamna limitarea consumului de sare de masa din meniul zilnic, fiind un prim pas responsabil catre un stil de viata sanatos acum, dar si pentru anii ce vor urma.

De evitat intr-o dieta hiposodata:

Sodiul apare in majoritatea alimentelor. Forma cea mai des intalnita este clorura de sodium (NaCl) sau sarea de masa. Credeti sau nu, alimente ca laptele, telina, sfecla contin sodiu. Bineinteles, este adaugat si suplimentar in alimentele procesate prin substante ca glutamatul de sodiu, nitritii de sodiu, bicarbonatul de sodiu. Clorura de sodium se gaseste si in sosul de soia, bulion, carnuri procesate ca sunca, salam, mancaruri la conserva, supe la plic, chipsuri de cartofi, mancare congelata. Asa ca, in timpul unei diete hiposodate, aceste alimente ar trebui evitate. Trebuie retinut  faptul ca mancarea neprocesata, fructele proaspete, legumele, carnea de vita, carnea de pui, pestele, cerealele neprocesate au un continut scazut de sodiu.

Vezi dieta complete pe diete-sanatoase.ro