Arheologia Memoriei: Cărțile Pământului la Muzeul de Artă Arad

Data publicare: Joi, 10 Martie, 2016 Total: 2573 accesari

Muzeul de Artă Arad/Sala Ovidiu Maitec – (strada  Gh. Popa de Teiuș 2-4, et. 2)

Vernisaj : vineri, 11 martie 2016

Coordonator proiect: Ioan Paul Colta (restaurator în cadrul Complexului Muzeal Arad)

 

 

Complexul Muzeal Arad în parteneriat cu Asociația Producătorilor de Artă și cu Asociația Basarab Art & Science vă invită la două evenimente din cadrul expoziției Arheologia Memoriei: Cărțile Pământului deschisă la Muzeul de Artă din Arad, în sala Ovidiu Maitec.

 

Vineri, 11 martie 2016 de la ora 10:00 va avea loc, la Muzeul de Artă din Arad  un  artist talk, o întâlnire și o discuție cu artistul Vlad Basarab, despre tema sa Arheologia Memoriei și demersul său artistic care include arta video, performance-ul, ceramica și instalația, în încercarea de a semnala pierderea memoriei colective și a sugera importanța păstrării culturii și a tradiției.

 În aceeași zi, de la ora 18:00 va avea loc finisajul expoziției .

 

Pe această cale vă informăm că vineri, 11 martie 2016 este ultima zi în care expoziția Arheologia Memoriei: Cărțile Pământului mai poate fi vizitată.

 

Vlad Basarab (n. în 1977 în București), este un artist vizual româno-american care lucrează cu multi-media, sculptură, video și performance.

În 1995 s-a mutat în Anchorage, Alaska unde, în  2001, a absolvit Facultatea de Arte, Secția Ceramică la University of Alaska Anchorage. În 2013 a obținut diploma de masterat la secția Electronic Media la West Virginia University, în Morgantown.

În prezent este doctorand la Universitatea de Arte București.

 

Pentru mai multe detalii accesaţi:      

http://www.basarab-art.com/