Solutia ideala pentru zonele inundabile din Romania - Casa Amfibie

Data publicare: Luni, 07 Martie, 2016 Total: 3957 accesari

   An de an, multi romani se confrunta cu inundatii devastatoare care ii obliga sa-si paraseasca gospodariile. O solutie salvatoare pentru acestia ar putea fi casele Amfibie – locuinte moderne, care raman uscate chiar si atunci cand nivelul apei creste cu pana la 2,7 metri.
 

   Casa Amfibie este inventia unor arhitecti britanici si are la baza un proiect cat se poate de simplu si eficient, ideal pentru zonele cu risc crescut de inundatii. Acest proiect s-a nascut la solicitarea unui cuplu de britanici, proprietari ai un lot de teren situat chiar pe malul Tamisei. Acestia isi doreau cu ardoare sa ridice o locuinta pe acel teren, dar le era teama ca orice crestere de nivel a fluviului ar fi distrus-o.
 

   Casa care se transforma intr-un ponton plutitor
 

   Dupa indelungi cautari, cei doi soti i-au cunoscut pe cei de la Baca Architects, o companie de arhitectura cu experienta in studiul constructiilor din zonele cu risc crescut de inundatii. In urma discutiilor dintre cele doua parti, arhitectii au venit cu un concept revolutionar: o casa cu aspect obisnuit ce se transforma intr-o locuinta plutitoare in cazul unei inundatii, ridicandu-se deasupra nivelului apei.
 

   Casa propriu-zisa are o structura din lemn hidroizolata impecabil, insa secretul sta in fundatia din beton ce arata ca o cutie fixata in pamant si care se transforma intr-un bazin in momentul in care nivelul apei din zona creste. Pe masura ce bazinul respectiv se umple cu apa, casa se ridica si pluteste deasupra acestuia ca un ponton. Patru stalpi inalti din otel fixeaza casa din laterale, pentru a nu-i permite sa...
 

Citeste mai mult la:
http://www.casadex.ro/2016/03/solutia-ideala-pentru-zonele-inundabile-din-romania-casa-amfibie/