Adrian Ţolea - „Suntem în grafic pentru revenirea Aradului pe harta aeroporturilor internaţionale”

Data publicare: Luni, 07 Martie, 2016 Total: 3774 accesari

   Adrian Ţolea, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Arad a afirmat că proiectul privind reintroducerea Aradului pe harta aeroporturilor internaţionale se află în grafic, atât în ceea ce priveşte modernizarea Aerogării, cât şi negocierea unor curse de către grupul Join Airlines, care a semnat la începutul anului un contract de operare cu Aeroportul Arad.
 

   „Operatorul estimează că primele bilete vor fi puse în vânzare luna viitoare, iar cursele efective vor fi operaţionale din vară, cel mai probabil din iulie. De asemenea, modernizarea Aerogării se desfăşoară conform graficului. În prezent, lucrările sunt finalizate 90 la sută. Practic, din întreaga lucrare au mai rămas dotările necesare, astfel încât Aeroportul Arad să fie pregătit pentru curse aeriene”, a declarat Adrian Ţolea, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean.
 

   Bernard Jacobs, preşedintele companiei Join Airlines, a dat asigurări că preţul biletelor va fi unul accesibil, nominalizând şi cursele de pe aeroportul arădean, spre Verona, Stuttgart şi Viena, respectiv Bucureşti (6 zile din 7). Preşedintele companiei Join Airlines a menţionat că în ceea ce priveşte cursa între Arad şi Viena, capitala Austriei nu reprezintă doar o destinaţie atractivă în sine, dar „oferă şi o gamă largă de conexiuni spre alte destinaţii din întreaga lume”.
 

   De asemenea, o oportunitate pentru Aeroportul Arad ar fi inclusiv organizarea de curse charter, deoarece în proiectul companiei Join Airlines se prefigurează ca Aradul să fie punct de staţionare pentru cel puţin o aeronavă, ceea ce înseamnă că Aradul poate fi punct de plecare şi pentru alte curse decât cele enumerate. Aeronavele ce vor staţiona la Arad au capacitate de 50 şi, respectiv, 110 de locuri.
 

   „Am ales Bucureştiul pentră că am considerat că Aeroportul din Arad are nevoie de o cursă zilnică spre capitala ţării. Aradul are propria piaţă, propriul potenţial şi considerăm că poate fi competitiv spre această destinaţie. Germania este o piaţă importantă din prisma conexiunilor economice pe care Aradul le are în partea de sud, prin firmele germane care îşi desfăşoară activităţi în judeţ, Stuttgart fiind o destinaţie extrem de solicitată. Acelaşi lucru îl putem spune despre zona de nord a Italiei, acolo unde traficul etnic există, în condiţiile în care mulţi cetăţeni români lucrează şi trăiesc în Italia. Dintr-o listă de 20 de destinaţii pe care le-am avut la dispoziţie, am considerat că aceste patru oraşe reprezintă un bun început pentru compania noastră”, a completat Bernard Jacobs, care a subliniat că primele bilete vor fi puse în vânzare on-line, în prima jumătate a lunii aprilie, în cadrul unei conferinţe de presă ce se va desfăşura la sediul Consiliului Judeţean Arad.