Alegerea sistemului de aer conditionat potrivit pentru noua ta casa

Data publicare: Marti, 16 Februarie, 2016 Total: 2611 accesari

   Daca construiesti o casa si te pregatesti sa iei importanta decizie cu privire la sistemul de incalzire si racire, ai putea dori sa iei in considerare unele noi moduri de gandire despre nevoile tale viitoare.

   In functie de marimea sau aspectul casei, ai putea dori sa iei in considerare doua sisteme centrale - de obicei, unul pentru etaj si un altul pentru parter. In acest fel, poti regla temperatura mai mica sau mai mare in acele zone, in mod independent si vei reduce consumul de energie, in ansamblu.

   Pentru zonele in care oamenii vor dormi pe timp de noapte, ai putea lua in considerare, de asemenea, un sistem central, cu un fel de capacitate de modulare - fie unul cu doua trepte de capacitate sau cu un control continuu al capacitatii, impreuna cu o viteza variabila sau de tratare a aerului din interior, in trepte. Acest lucru va fi deosebit de important in zonele cu clima mai calda si mai umeda. Din cauza confortului si problemelor de sanatate asociate cu el, controlul umiditatii este aproape la fel de important ca si controlul temperaturii in aceste climate.

   Daca alegi un sistem cu funtia de controlul capacitatii, de obicei, 16 REES sau mai mare, sistemul va fi capabil sa se adapteze la sarcina in timpul noptilor umede atunci cand ai nevoie ca acesta sa functioneze la capacitate redusa pentru o perioada lunga de timp. Acest lucru va asigura ca umiditatea este indepartata, iar aerul proaspat ramane si se filtreaza. Acelasi sistem poate rula in continuare la capacitate completa in timpul zilei, atunci cand cererea de racire este cea mai critica, sau vice-versa, in functie de climatul in care locuiti. Un alt beneficiu al acestor sisteme este faptul ca functioneaza silentios la capacitate redusa.

   Ai putea dori, de asemenea sa iei in considerare adaugarea unui sistem de aer conditionat mobil, daca ai camere in casa noua, care se afla departe de sistemul AC central - de exemplu, un spatiu in pod sau o camera de relaxare. Aceste camere sunt frecvent clasificate ca fiind izolate de restul casei sau utilizate doar ocazional. Un sistem mobil fara conducte este un tip de sistem de climatizare care nu utilizeaza conducte pentru a transfera aer rece, iar in locul unitatii de condensare in aer liber este conectat direct la o unitate ce manevreaza aerul interior. Din cauza acestei conexiuni directe, in general, doar o singura camera sau spatiu poate fi racit la un moment dat, facand sistemul o optiune viabila pentru anexele sau camerele suplimentare.

   Investitia intr-o casa noua implica o multime de decizii si, din pacate deciziile privind sistemul de aer conditionat sunt uneori trecute cu vederea. Este intotdeauna cel mai bine sa iei in considerare factorii de confort si constul energiei, precum si multe alte deciziile pe care le vei lua. Ai putea dori, de asemenea sa iei in considerare o convesatie directa cu un contractor HVAC, in loc de a te baza in intregime pe faptul ca constructorul general o sa stie totul despre ultimele stiri legate de domeniul sistemelor de aer conditionat.