S-a încheiat o nouă ediție a "Lunii pline de teatru”

Data publicare: Joi, 11 Februarie, 2016 Total: 3061 accesari

    La Teatrul Clasic ,,Ioan Slavici” Arad s-a încheiat  o nouă ediție a  "Lunii pline de teatru”. Și în acest an  proiectul  s-a bucurat de un succes enorm, sălile  de spectacole s-au dovedit a fi neîncăpătoare pentru iubitorii de teatru iar  marea majoritate a spectacolelor s-au jucat cu casa închisă. "Luna plină de teatru” își ia la revedere de la public, dar organizatorii îi asigură pe spectatori că  îi așteaptă cu alte surprize plăcute, deoarece  pe agenda teatrului se află  alte proiecte noi și interesante.

    Reamintim publicului nostru că primul spectacol al lunii februarie este ,,Aproape de tine, încă !” de John Cariani, în regia Antonellei Cornici. Spectacolul va avea loc joi, 11 februarie, la sala mare. Sâmbătă,13 februarie, la sala mare este programat spectacolul ,,Perplex” de Marius von Mayenburg,  în regia lui Theodor Cristian Popescu, iar duminică, 14 februarie,  la sala Studio va avea loc spectacolul ,,Săptămâna luminată” de Mihail Săulescu, în regia lui Nicolae- Mihai Brânzeu. Toate cele trei spectacole  vor avea loc de la ora 19,00.

    În paralel cu desfășurarea programului de spectacole, la sediul instituției, activitatea este intensă, întrucât  sunt  în plină desfășurare repetițiile pentru un nou proiect. Este vorba despre prima premieră a acestui an,  spectacolul ,,Crima din strada Lourcine” de Eugène Labiche, în traducerea Violetei Popa.

 

   Regia poartă semnătura lui Alexandru Mâzgăreanu, decorul este realizat de Romulus Boicu, costumele sunt create de Alexandra Mâzgăreanu  iar muzica este compusă  de  Alexandru Suciu. Piesa este o  comedie bulevardieră  și  îi are în distribuție pe actorii : Marian Parfeni  / Justin ,  Cecilia Lucanu – Donat / Norine,  Ștefan Statnic / Lenglume,  Alex Mărgineanu / Mistingue, și Ioan Peter / Portand.  

 

   Iată ce spun doi dintre actorii  distributiei noii producții arădeane :
 

   Cecilia Lucanu – Donat  "personajul Norine este pentru mine un pariu, un intermezzo interesant în ceea ce privește evoluția mea pe scenă. Jocul actoricesc se bazează foarte mult pe relațiile dintre actori dar și pe o ,,haioasă” complicitate între actor și public, evidențiată prin aparteuri și cântece. Acest spectacol  este pentru mine o multiplă și fericită întâlnire! Și când spun asta refer la echipa artistică a acestui proiect dar și la colegii mei de scenă împreună cu care am descoperit o lume cu totul aparte  o lume specială și colorată, lumea zugrăvită  de textul lui Eugène Labiche. "Crima din strada Lourcine” este  o comedie densă, un bun pretext pentru a ne descreți frunțile și a savura o piesă cu un umor rafinat și de calitate!”

 

    Actorul Ștefan Statnic dă și el câteva indicii, doar atât cât să stârnească curiozitatea spectatorilor :

   ,,Imaginează-ți că ești un om așezat, că ai o situație bună și o soție. Totul e cât se poate de bine iar  tu ești cât se poate de plictisit. Așa că, te furișezi la o petrecere unde bei până uiți de tine - complet. Te trezești a doua zi în patul tău. E cineva lângă tine dar nu, nu e nevasta ta. Dar cine ?, ce ? , unde ?, când ?, cum ?... nimic !. Te bântuie doar bizara impresie ca astă noapte te-ai ,,înfrățit” cu minerii. Apare nevasta ta. Hm !   Macar nu te mai plistisești.”

    Premiera acestui spectacolul va avea loc în data de 28 februarie 2016, iar biletele pot fi cumparate deja de la agentia teatrala sau de pe platforma biletmaster.ro.